Приветстваме напредъка, постигнат от България по нейния път към приемането

...
Приветстваме напредъка, постигнат от България по нейния път към приемането
Коментари Харесай

За първи път Еврогрупата ни похвали за напредъка към еврото

„ Приветстваме напредъка, реализиран от България по нейния път към приемането на еврото, и насърчаваме продължаващите старания към осъществяването на всички критерии за конвергенция. “

Това се споделя в признатото през днешния ден на срещата на върха на Еврогрупата в Брюксел.


Лидерите на страните, употребяващи еврото, се събраха в края на Европейския съвет. България се надява да се причисли към еврозоната на 1 януари 2025 година

За първи път името на България бе упоменато в декларация на Еврогрупата. Включването на страната ни стана по самодейност на финансовия министър Асен Василев.

Приетият през днешния ден вид е усъвършенстван и редактиран спрямо по-рано оферти, научи Клуб Z. Първо вместо „ приветстваме “ е било записано „ означаваме “.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР