Привържениците на Нефтохимик зададоха 10 въпроса на кмета на Бургас

...
Привържениците на Нефтохимик зададоха 10 въпроса на кмета на Бургас
Коментари Харесай

Феновете на Нафтата зададоха 10 въпроса в отворено писмо до кмета на Бургас

Привържениците на Нефтохимик зададоха 10 въпроса на кмета на Бургас Димитър Николов. Почитателите на " шейховете " направиха това посредством намерено писмо до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция:

" Отворено писмо от клуба на последователите на ПФК Нефтохимик 1962 (гр. Бургас),

Подбудени от натрупалите се проблеми към нашия футболен клуб, неналичието на техни решения и забележимото отвращение от страна на мажоритарния му притежател – Община Бургас, взехме решение да зададем няколко въпроса по наболелите проблеми с Нефтохимик и футболната база в град Бургас. Отнасяме ги към всички медии и цялата общност посредством това писмо, защото не съумяхме да го създадем в едно предаване по бургаска медия, в което господин Димитър Николов гостува един път на два месеца за присъединяване в директна линия със фенове и отговори на разнообразни техни въпроси по проблеми от всякакво естество. В директната линия на предаването бяха заложени голям брой въпроси, свързани с ПФК Нефтохимик 1962, само че, по една или друга причина, водещият на формата не зададе нито един от тях на своя посетител.

Ето част от въпросите, които искахме да зададем на господин Николов, част от които са свързани с негови обещания:

1. Как вижда господин Николов общинския клуб Нефтохимик след 5 години примерно? Като визия, развиване, резултати и има ли притежателят, а точно - Общината, тактика за дълготрайно развиване?

2. Как в Бургас се намират средства и терени за четири басейна (единият с олимпийски размери), четири спортни зали (едната ще бъде втора по величина в България), тенис кортове, а даже и за ледени пързалки, само че за стадион за футбол все не стигат парите и местата? Та даже и за обещания подобен в ж. к. „ Славейков “. Има ли действително решение, с изключение на около изборите.?

3. Само за събарянето и разчистването на стадион „ Христо Ботев " в Пловдив са изразходвани 11 милиона евро. За довършването му, който е еднакъв като потенциал със стадион „ Лазур “ в Бургас, са нужни още 29 милиона лв.. Стадион „ Лудогорец Арена " коства 30 милиона лв.. Той е от висока 4-та категория, само че с по-малък потенциал. При окончателното му довеждане докрай ще побира малко над 13 000 души. Пита се, за какво Община Бургас съзнателно бездейства и не реши казуса с огромен общински стадион, откакто в града има подготвен подобен и тя може да го придобие за 4 пъти по-ниска цена от действителната?

4. Г-н Николов дали е склонен да се провежда взаимна среща с господин Павел Бошнаков (спонсориращ Нефтохимик) и почитателите на отбора, и подготвен ли е да се инициира такава среща?

5. Колко пари получава Нефтохимик директно от Община Бургас, като 78% общински футболен клуб за един сезон и задоволително лисе отделят средства съгласно вас?

6. Тези дни се появи информация по медиите, че парите за спорт в Община Бургас през 2018-та година ще намалеят с около100 000 лв.. И по какъв начин може да се подтиква един състезател без финанси?

7. Защо не направиха ледена пързалка върху терените на ДФШ „ Звездичка " и имат ли лоби от тази детска школа в общинския съвет?

8. ДФШ „ Звездичка “ има деца от всички детски градини, правилно ли е че се заплаща на месец по 20 лева, с цел да се играе в школата им? И футболът единствено до 14-годишна възраст ли ще го развиваме? Защото по-късно няма терени, където да упражняват по-големите възрастови групи?

9. Г-н Николов знае ли какво става с бургаските деца, трениращи футбол, когато навършат 15 години и че би трябвало да упражняват към този момент на огромни терени, каквито в и към града съвсем липсват? И по тази причина тези деца и юноши избират Разград, Пловдив, Варна или София, които очевидно са по-удачни за тяхното футболно развиване и бъдеще в обществото, вместо да се осъществят в своя роден град.

10. Не е ли тъжно, че в Бургас скоро надали ще има същински професионален футбол, както и собствен огромен стадион? Защо в Бургас е належащо да играят Ботев (Пловдив), Лудогорец или Черно море (Варна), с цел да има забавни мачове от европейските клубни шампионати и не е ли тъжно, че град с искания за толкоз огромни благоприятни условия, не може да поддържа или спомага за това Бургас да има мощен футболен тим ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР