Привърженици на партия Възраждане протестират пред парламента срещу правителството Денков-Габриел,

...
Привърженици на партия Възраждане протестират пред парламента срещу правителството Денков-Габриел,
Коментари Харесай

Привърженици на Възраждане освиркват влизащите посланици в парламента

Привърженици на партия " Възраждане " стачкуват пред Народното събрание против държавното управление " Денков-Габриел ", като освиркват влизащите в Народното събрание посланици.

 

Депутатите на " ИТН " се включиха в митинга против държавното управление на Денков и Габриел. Не пристигнаха обаче хората на Костадин Костадинов от " Възраждане ", които проведоха събитието. Забелязан бе само Стоян Таслаков.

Няколко стотин души се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да изразят недоволството си против възможния кабинет. Веят се българското и съветското знаме, както и партийни - на Има Такъв Народ, " Възраждане " и " Български глас ".

С крясъци " Ала бала с президента " те посрещнаха президента Румен Радев. Той дойде в Народното събрание, с цел да гледа по какъв начин депутатите ще гласоподават депутатите за кабинета. Дойдоха и посланици и служебни министри, които също бяха освиркани. Сред пристигналите бе и украинската посланичка Оля Илашчук.

По-рано от групировката приканиха: " Всеки свободен българин да излезе пред Народното събрание, с цел да покажем, че не сме съгласни България да се ръководи от непознати страни ".

Повечето протестиращи носят националните трибагреници.

Движението по бул. “Цар Освободител ” е умерено.

Пред постройката има и доста полиция.

 

Около 12 часа стартира протестна проява, проведен от партия " Възраждане " пред Народното събрание против държавното управление " Денков-Габриел ",което би трябвало да бъде гласувано в 13.00 часа.

 

Членовете и симпатизантите на " Възраждане " започнаха да се събират постройката на Народното събрание малко след 11:00 ч.

 

Към 12:30 ч. на мястото няма доста хора, само че не престават да се прииждат. Повечето носят националните трибагреници.

 

Движението по бул. “Цар Освободител ” е умерено.

Пред постройката има и доста служители на реда. Кордон от служители на реда и жандармерия пази постройката на Народното събрание. Полицейски екип има ситуирани по улиците " Аксаков " и " Шишман ". 

 

Протестиращи споделиха пред БНР, че съгласно тях държавното управление би било контролирано от непознато посолство и “се прави замяна ” на вота; други се опасяват, че децата им може да получат повиквателна да се бият в Украйна.

 

Според стачкуващите 14 от министрите в проектокабинета са свързани със Съединени американски щати, от тях 5 са директни получатели на грантове от фондация " Америка за България ".

 

Протестиращите освиркват и посланиците.

 

Сред присъстващите пред Народното събрание има и представители на " ИТН ". Засега единствено един народен представител от " Възраждане ", Стоян Таслаков, се причисли към протеста.

 

Според източници на NOVA за този митинг Столична община не е дала позволение. Същият митинг обаче ще има и в събота в 12:00 часа още веднъж пред Народното събрание.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР