Привърженици на идеята за втори референдум за Брекзит, сред които

...
Привърженици на идеята за втори референдум за Брекзит, сред които
Коментари Харесай

Привърженици на идеята за втори референдум за Брекзит връчиха петиция с над 1 млн. подписа на Мей

Привърженици на концепцията за втори референдум за Брекзит, измежду които депутати от всички английски политически партии, връчиха през днешния ден петиция с над един милион подписа на Даунинг стрийт 10 - резиденцията на английския министър председател Тереза Мей, съобщи Франс прес.

" Искаме да сме сигурни, че британците ще имат думата по разновидностите, които им се показват в този момент ", съобщи депутатката Джъстин Грийнинг от Консервативната партия. Тя дружно с водача на Либералните демократи Винс Кейбъл, съпредседателката на Зелена партия на Англия и Уелс Керълайн Лукас и депутата лейбърист Чука Умуна предадоха петицията за организирането на втори референдум за Брекзит, предава Българска телеграфна агенция.

Консервативната партия изключва разновидността за втори референдум, а английският министър председател Тереза Мей пази " със зъби и нокти " съглашението за Брекзит, договаряно в продължение на месеци с Европейски Съюз, отбелязва Агенция Франс Прес. На 11 декември текстът на съглашението ще бъде показан в английския парламент за гласоподаване, само че той е подложен на критика и от последователи на Брекзит, и от еврофили.Кампанията за втори референдум сплоти през последните месеци последователи на десницата и на левицата.

Няколко стотици съперници на Брекзит се събраха на митинг през днешния ден пред Даунинг стрийт 10. Те обявиха, че са пристигнали поради децата и внуците си и че е незаслужено младите британци да бъдат лишавани от опциите, които им предлага Европейски Съюз. По същото време покрай Народното събрание евроскептици от групата " Напускане значи овакантяване " (Leave means Leave) също стачкуваха. " Депутатите би трябвало да чуят гласовете на 17,5 милиона души, които гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз ", сподели представител на придвижването, съгласно който ръководещите се пробват да " продадат " на британците Брекзит, който не е същински.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР