Привърженици на Ботев Пловдив стартираха инициатива за преименуването на клубната

...
Привърженици на Ботев Пловдив стартираха инициатива за преименуването на клубната
Коментари Харесай

Феновете на Ботев Пловдив искат преименуване на Коматево

Привърженици на Ботев Пловдив стартираха самодейност за преименуването на клубната база в квартал " Коматево ". Идеята е на фондация " Жълто и Черно ", която към този момент провежда петиция за задачата.

Идеята на фондацията е базата да бъде прекръстена на Никола Щерев - Старика. Щерев е създател на детско-юношеската школа на " жълто-черните ", а също така е донесъл и първата шампионска купа на пловдивския клуб.

Ето какво написаха от фондацията:

Уважаеми ботевисти,

120 години след рождението на именития Никола Щерев – Старика, " Фондация Жълто и Черно “ подема самодейност за преименуването на " Футболен комплекс Ботев 1912 “, намиращ се в пловдивския квартал " Коматево ", на името на индивида, основал детско-юношеската школа на клуба и съумял да донесе на " Ботев “ и Пловдив първата шампионска купа на България по футбол.

Убедени сме, че е пристигнало времето да отдадем дължимото на Никола Щерев, като точно неговото име бъде тази мярка за честност, отдаденост и обич към " Ботев “, която идните генерации ботевисти, имащи привилегията да израстват като персони и да се учат на футбол в клубната академия, би трябвало да се стремят да доближат.

Вярваме, че с сполучливото осъществяване на тази самодейност ще потвърдим на всички, че държим на историята си, като осъществим със наличие съкровеното обръщение " Любов, излъчена от потомство на потомство! “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР