Привърженик на джихадистката кауза, заподозрян, че планирал атентат на Таймс

...
Привърженик на джихадистката кауза, заподозрян, че планирал атентат на Таймс
Коментари Харесай

Оставиха в ареста симпатизант на Осама бин Ладен, планирал атака на Таймс Скуеър

Привърженик на джихадистката идея, обвинен, че възнамерявал атентат на Таймс Скуеър, където щял да употребява два револвера, през днешния ден се яви в съда, който постанови той да остане в предварителния арест и да не бъде пускан под гаранция, съобщи Ройтерс. На обвинения са повдигнати обвинявания, предава Българска телеграфна агенция.

Ашикул Алам е наблюдаван от няколко месеца и е бил задържан през вчерашния ден при опит да купи два револвера марка Глок, напомня Франс прес. Според полицейски представители фактът, че 22-годишният Алам е желал да купи оръжие, демонстрира, че той възнамерявал стигне до край.

Заподозреният е роден в Бангладеш и живеел в квартала Куинс в Ню Йорк. Първоначално той желал да нападна политици в Ню Йорк и Вашингтон, по след това решил да извърши нахлуване на Таймс Скуеър - посещавано от доста туристи място в Ню Йорк. Алам даже направил няколко огледа там и снимал с телефона си. Плановете си Алам споделил в частни диалози, които били прехванати от полицията. Агент под прикритие се свързал с него през август предходната година. Пред него Алам изразил благосклонности към Ислямска страна и удивление към Осама бин Ладен, само че не загатнал никакви контакти с джихадистка организация или с неин член. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР