Притокът на вода в язовир Огоста“ е 13 пъти по-малък

...
Притокът на вода в язовир Огоста“ е 13 пъти по-малък
Коментари Харесай

Притокът на вода в язовир Огоста е 13 пъти по-малък от разхода

Притокът на вода в язовир " Огоста “ е 13 пъти по-малък от разхода. Количеството на водата във втория по величина у нас язовир " Огоста “ край Монтана е намаляло с 54 милиона кубически метра за последния месец. След като при проливните дъждове през юни размерът на язовира стартира застрашително да се покачва и доближи 383 милиона кубически метра вода, то в края на юли той е намалял до 329 милиона кубически метра вода.

Спадът на равнището се дължи на засушаването и горещините, оповестиха стопаните на водохранилището от държавното сдружение " Напоителни системи “, представено от Българска телеграфна агенция.

При изобилните дъждове през юни язовир " Огоста “ извърши предназначението си да защищити от наводняване град Монтана и селищата по поречието на река Огоста.

В първия миг на дъжда той поемаше огромните количества вода, идващи от притоците в Стара планина, след което водата се изпускаше следено в река Огоста, без да се основава заплаха от наводнения, прецизираха от " Напоителни системи “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР