Притеснява ни въпроса, че този закон не е подлаган на

...
Притеснява ни въпроса, че този закон не е подлаган на
Коментари Харесай

От Бетономорие притеснени, че застрояването по Черноморието продължава

Притеснява ни въпроса, че този закон не е подлаган на разбор, а подобен е извънредно нужен, тъй като от влизането му мощ през 2008 година това не е случва. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Мирослава Петрова от обединена група " Бетономорие ", сплотяваща над 20 цивилен организации.

Според нея този закон би трябвало да се погрижи за опазването на Черноморското крайбрежие, а той в действителност се занимава с въпроси, които са по-скоро пропагандни, като местата за къмпиране.

" Строителство, присвояване, презастрояване към момента е допустимо по Черноморското ни крайбрежие, а ние в този момент приехме ремонти, които на всичкото от горната страна, малко или допълнително, ограничиха свободното къмпиране ", посочи Петрова.

По думите ѝ едно законодателство свети с положителни качества когато е заложило в себе си опция за осъществяване на действителен норматив.

" Всички желаеме правилник, само че трябваше да се подходи в по-широк спор, с по-сериозна експертиза и по-плътна работа с неправителствения бранш, който не е зложелател на законодателя ", изяснява тя.

Мирослава Петрова беше безапелационна, че митингите ще продължат, защото желаят да държат в публичния фокус обстоятелството, че Черноморското ни крайбрежие би трябвало да бъде опазено.

Тя уточни, че протестните дейности има всяка вечер от 18:30 часа на площад " Народно заседание ", като измежду организациите, които вземат участие са Българска асоциация за различен туризъм, Асоциация на парковете, Българска фондация " Биоразнообразие ", Интерактивна България, Софийски спорен конгрес, " За Земята ", " Да запазим Корал и съидейници " и други

Като позитивно в измененията на закона тя уточни, че въпреки всичко се дава опция за устройване тук-там отвън тежката категоризация.

Петрова подсети, че над 3700 декара дюни от 4500 декара към този момент са частни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР