Притеснително е, че толкова много млади хора нито искат да

...
Притеснително е, че толкова много млади хора нито искат да
Коментари Харесай

Специалист: Притеснително е, че толкова много млади хора нито искат да учат, нито да работят

Притеснително е, че толкоз доста младежи нито желаят да учат, нито да работят. Всъщност и това е повода такива младежи да остават по-дълго вкъщи при родителите си. За Съединени американски щати това е впечатляващо, тъй като там обичайно децата напущат по-рано фамилното гнездо. В България и в южните страни, които са по-патриархални, това не е особена изненада.

Това сподели пред БНР Росица Вартоник, шеф на фондация " Инициатива за финансова просветеност ", по отношение на проучването на уеб страницата " Моите пари " - на какъв брой години пълнолетните стартират да живеят независимо. Проучване в Съединени американски щати демонстрира, че поколението Z - младежите до 26 години, считат, че е обикновено да бъдат издържани по-дълго време, в сравнение с родителите им намират за задоволително.

Тя добави, че е стеснителен относително огромният брой младежи, които нито учат, нито работят, защото това основава предизвикателство - тези младежи липсват на пазара на труда, до момента в който разчитат на своите родители, с цел да претърпяват.

В предаването " Преди всички " Вартоник добави, че финансовата просветеност на младежите е огледало на тази на родителите:

" Ако в едно семейство настройките са, че родителите са задължени да обгрижват децата си, до момента в който те имат потребност, то в този интервал децата би трябвало да образуват персоналните знания и умения, свързани с ръководство на персоналните финанси. Това не е единствено да си създадем бюджет, само че и да си създадем схващане, че би трябвало да влагаме в себе си, тъй като ние сме източник на нашите приходи. Трябва да се научим да вършим разлика сред какво е нужно и какво е непотребен каприз. Трябва да се научим да живеем съгласно чергата си. Управлението на парите ни е познание, само че и държание ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР