Притеснително е, че Прокуратурата е атакувана и от Русия, и

...
Притеснително е, че Прокуратурата е атакувана и от Русия, и
Коментари Харесай

Гешев: Искането за съдебна реформа е клише, което се развява от политическите партии

Притеснително е, че Прокуратурата е атакувана и от Русия, и от партии с евроатлантически полезности, съобщи основният прокурор
„ Разтревожен съм, тъй като пред всички нас стои предстоящ неуспех в битката с престъпността. Няма да е пресилено да се назова национална злополука в региона на сигурността на страната. Искането за правосъдна промяна е факсимиле, което се развява от политическите партии. За тях не е значимо обществените и икономическите проблеми, а най-важно е да създадат нещо, което и те не знаят какво е, тъй като не са адвокати ”, сподели във Велико Търново основният прокурор Иван Гешев. Посочи, че към момента няма отговор на разпратените писма до новите 240 народни представители, само че с тях приканва за незабавни законодателни промени, т.е. посредством законодателна и правна промяна да се решат действителните проблеми.

„ Това, което приканвам с писмата си до определените за народни представители, е най-сетне да има разговор сред институциите, да се решат незабавни законодателни проблеми посредством правна промяна.

Прокуратурата е подложена на офанзива от една страна от жители на Руската федерация. От друга страна - от едни партии, които изповядват евроатлантически полезности. Почва да става притеснително, уповавам се съвпадението да е инцидентно ”, изясни Гешев. Той съобщи, че оставката му няма да реши проблемите в правосъдната система и добави: „ Защото повдигнахме обвинявания и започнахме наказателни преследвания против недосегаеми хора, олигарси, тъй като бяха упрекнати лица за шпионаж в интерес на съветската федерация, тъй като взехме решение казуса с телефонните измами. Прокуратурата не е безгрешна, само че прави неща, които не са правени. Това е единствената допустима причина ”.

Гешев увери, че ще направи вероятното да реши проблемите на българските жители в границите на пълномощията на прокуратурата. „ Те би трябвало да са спокойни, че без значение, че се намираме по средата на конституционна рецесия, прокуратурата ще работи за тях ”.

„ Ще катастрофират доста неща, има и интернационален детайл. За България е промяна да унищожиш нещо. Ще видите взрива на престъпност. От 2 години сме внесли оферти за изменение на Наказателния кодекс да се лишават в интерес на страната моторно транспортни средства, които са благосъстоятелност и са ръководени от водачи, използвали алкохол и опиати. Трябваше ли да стигнем до тези ежедневни произшествия, с цел да може някой да ни чуе? Неправителствените организации, гражданското общество, издигат и прокламират доста хрумвания за изменение в Закона за придвижване по пътищата ”, акцентира основният прокурор. Той разяснява и съветските офанзиви против него: „ За мен стартира да става стеснителен фактът по какъв начин прокуратурата е подложена на офанзива от една страна от жители на Руската федерация, въпреки това от две години от едни партии, които изповядват евроатлантически полезности. Надявам се съвпадението да е инцидентно ”, изясни той. 

Гешев допуска, че хакерската офанзива е ответна реакция на дейностите на българската прокуратурата след изгонването на съветски дипломати от страната и арестуваните висши държавни чиновници, за които се допуска, че са правили шпионаж в интерес на Руската федерация.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР