Притеснени сме от т.нар. Поход на надеждата, който се организира

...
Притеснени сме от т.нар. Поход на надеждата, който се организира
Коментари Харесай

Опасяваме се от нов щурм на мигранти от лагерите в Турция

Притеснени сме от така наречен " Поход на вярата ", който се провежда в лагерите в Турция. За това предизвести министър председателят Бойко Борисов по време на присъединяване си в кръгла маса на тематика " Защита на външната граница на Европейски Съюз и миграционни политики на Република България ", проведена от Министерство на вътрешните работи и фондация " Ханс Зайдел " в границите на визитата у нас на баварския министър председател Маркус Зьодел.

30 000 се канят да щурмуват Европа през Гърция, Хърватия или по така наречен Балкански път, стана ясно от думите на Борисов. Походът има добра и мощна организация.

Ако тръгнат дами, деца и с тях се нападат граници, ще стане огромен проблем, обезпокоен е Борисов. Но такава организация тече, добави той. Мигрантите не са отговорни, те са жертви, посочи още Бойко Борисов.

Мигрантите в Турция са близо към този момент 4 милиона, предизвести още министър председателят. По думите му Крим е проблематична зона, Косово също. България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, посочи министър председателят. Той изиска помощ. Показваме, че го вършим, само че дето се вика издъхваме, акцентира Борисов. Неговата прогноза е, че ще става по-тежко съгласно прогнозата му. Медиите в Европа посочваха детски трупчета, които ги лашкаха вълните, съобщи още той.

Борисов разкритикува, че Европа сама поканила мигрантите. Безгрешни хора няма, всеки може да сгреши, само че в случай че повториш грешката, в случай че потретиш, значи си малоумен, разяснява българският министър председател.

Преди това Борисов съобщи и персоналния си ангажимент по тематиката с миграцията, като уточни, че всяка заран му рапортуват за миналите границата или тези, създали опит да минат незаконно.

6904 нарушавания са засечени на турската граница. Над 5000 непринудено са се върнали в Турция, откакто видели родните патрули.

Силовият министър Младен Маринов подчертава върху значимостта на защитата на външните граници на общността. Граничната сигурност е непрекъснат приоритет, посочи той. Миграционната конюнктура е спокойна и предвидима, а българските управляващи напълно управляват обстановката, акцентира силовият министър. И в бъдеще битката с трафика на хора и незаконната миграция остават акцент в работата на Министерство на вътрешните работи.

Премиерът благодари на баварските данъкоплатци, които ни оказват помощ финансово. Той показа ограниченията по границите, като по думите му: " всички ограничения сме приложили ".

Споразумението с Турция работи доста добре на българо-турската граница, посочи българският министър-председател и уточни, че над 100 са арестуваните трафиканти. Лошото е, че за каналджии се употребяват и деца.

Борисов още веднъж уточни проблемите на границата с Гърция, която мъчно се охранява. Там на граничните служби пособия армията.

Имаме най-модерния флот, похвали се още Борисов. Врабче да мине - радарите го засичат, удовлетворен е той. Пращаме корабите от Черно море да оказват помощ на Гърция, посочи Борисов.

Правителството ни имало политическа воля да се оправи с провокациите. " Тихичко ", както уточни той, хиляди незаконни афганистанци сме върнали в Афганистан.

Премиерът Борисов благодари на немската правораздавателна система, която бързо ни е предала килъра на журналистката от Русе Виктория Маринова - Северин Красимиров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР