Притежаваното от Facebook приложение за споделяне на снимки Instagram също

...
Притежаваното от Facebook приложение за споделяне на снимки Instagram също
Коментари Харесай

Потребителите на Instagram ще могат да свалят копие с данните си в приложението

Притежаваното от Фейсбук приложение за шерване на фотоси Instagram също ще разреши на потребителите си да смъкват копие на цялото наличие, което в миналото са качвали. Това заяви представител на компанията , представен от Reuters.

Мярката идва на фона на огромния скандал, при който бе разкрито, че данните на 87 млн. консуматори на Фейсбук са били употребени и манипулирани от консултантската компания Cambridge Analytica.

Въпреки че Фейсбук разреши на своите консуматори да смъкват всички фотоси, известия и реклами, на които са кликвали от 2010 година насам, до момента Instagram не разполагаше с сходна функционалност

" Изграждаме нов инструмент за трансфер на данни ", разяснява представителят на Instagram в имейл. Този инструмент ще разреши на потребителите да смъкват данните си, в това число фотосите, видеата и известията, добавя той.

Все още обаче не е ясно по кое време ще бъде пусната новата функционалност.

Междувременно през вчерашния ден създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг бе разпитван и подложен на критика часове наред от Конгреса на Съединени американски щати. Оказа се, че даже неговите персонални данни са били употребявани от Cambridge Analytica. Ето какво още сподели Зукърбърг по време на чуването.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР