Притежаването на райски газ от сряда става престъпление в Обединеното

...
Притежаването на райски газ от сряда става престъпление в Обединеното
Коментари Харесай

Притежаването на райски газ вече е престъпление във Великобритания

Притежаването на божествен газ от сряда става закононарушение в Обединеното кралство. Сега категоризиран като опиат от клас C, притежанието на божествен газ, поради неговите " психоактивни резултати ", ще носи присъда до две години затвор, заяви Българска национална телевизия.

Диазотният оксид, прочут повече като божествен газ, чиято приложимост води нормално до положение на еуфория, може да повреди нервната система. Той е един от най-често употребяваните " развлекателни опиати " във възрастовата група от 16 до 24 години. Съгласно новите правила тези, хванати в нелегално владеене на опиата, към този момент могат да бъдат изправени пред съд и да получат затворническа присъда до 2 години или неограничена санкция. Присъдата може да доближи до 14 години за доставка или произвеждане.

Правителството изясни, че възбраната ще се бори с антисоциалното държание и ще понижи вредите за здравето на потребителите. Експерти предизвестиха да не се постанова възбрана, защото би била непропорционална на равнището на вредата, която предизвиква райският газ. Правителството реши да не последва съвета на специалистите, тъй като има други по-важни фактори, които наклоняват везните в интерес на възбраната. Посочват се смъртни случаи вследствие на произшествия при шофиране от използвали божествен газ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР