Притежателите на телефони Nokia 106 4G и 110 4G ще

...
Притежателите на телефони Nokia 106 4G и 110 4G ще
Коментари Харесай

YouTube тръгва и на обикновени телефони Nokia


Притежателите на телефони Nokia 106 4G и 110 4G ще могат да гледат къси YouTube видеа
(снимка: Nokia)

И потребителите на елементарни телефони Nokia към този момент могат да гледат видеоклипове от YouTube. Става въпрос за късите клипове Shorts, които в този момент са налични и на телефоните с бутони, а не безусловно на смарт телефони или таблети .

Shorts е дъщерна видео услуга на YouTube, която хоства отвесно насочени видеоклипове с дължина до една минута. Това е една от най-новите по рода си услуги – работи от август 2021 година и задачата ѝ, както на всички други сходни планове, е да се конкурира с TikTok, отбелязва GizmoChina. Китайската услуга TikTok започва през септември 2016 година и е най-известната и известна в света.

Nokia реши да стартира опита с консолидиране на YouTube Shorts в класическите мобилни телефони с два евтини модела, пуснати през 2023 година – Nokia 106 4G и Nokia 110 4G от ценовия сегмент до $30, които работят със софтуерната платформа Series 30+.
още по темата
HMD Global, която има правата върху марката за телефони Nokia, поддържа YouTube Shorts на евтини устройства с бутони посредством лична облачна услуга. Но за разлика от YouTube услугата, употребена през браузър на компютър, смарт телефон или таблет, няма да можете да гледате видеоклипове на телефони Nokia без позволение – ще би трябвало да въведете информацията за акаунта си в Гугъл.

В допълнение към YouTube Shorts, облакът на HMD Global ще даде на притежателите на телефони Nokia 106 4G и 110 4G достъп до видеоигри 2048, Sokoban и Tetris, както и до новинарската услуга BBC Hindi.

Всъщност остава неуреден единствено въпросът с комфорта при гледане на Shorts видеоклипове. За разлика от актуалните смарт телефони, класическите телефони нямат толкоз огромни екрани, а двата Nokia модела разполагат с 1,8-инчови екрани. Също по този начин към момента не е ясно какъв брой бързо ще се разреждат батериите им, които са с потенциал от едвам 1450 mAh.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР