Пристигнахме в България с група руски компании, които реално се

...
Пристигнахме в България с група руски компании, които реално се
Коментари Харесай

Руски компании с интерес към българския пазар и съвместни предприятия


Пристигнахме в България с група съветски компании, които действително се интересуват от българския пазар и желаят да създадат взаимни предприятия. Това съобщи през днешния ден вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Владимир Падалко по време на Българо-руския капиталов конгрес, който се организира в София, съобщи БГНЕС. Домакини и съорганизатори са БТПП, Българо-руската комерсиално промишлена палата и Търговско-промишлената палата на Русия. Участие във форума ще вземат Александър Манолев, зам.министър на стопанската система на България, Анатолий Макаров, дипломат на Руската Федерация у нас, Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, Цветан Симеонов, ръководител на БТПП, представители на институциите на двете страни, на бизнеса, специалисти.

Програмата планува презентации на капиталовите благоприятни условия в Русия и в България, истории на триумфа в двустранните взаимоотношения, ще има семинар на тематика „ Нов митнически кодекс на Евразийския стопански съюз, нови условия за работа в областта на външно-икономическата дейност”, ще бъдат осъществени доста настоятелен и бизнес контакти. Тук са представители на селскостопанското машиностроение, компании от региона на леката индустрия, на производството на виновност, на чай, на кафе и други Ние, въпреки всичко, „ раздвижихме водите”, акцентира Падалко.

Нашите взаимни връзки са в напредък, безапелационен бе той. През предходната година в България почиваха над 500 000 руснаци, които похарчиха тук над 128 млн. $, посочи гостът. Радваме се на тази интензивност, тъй като към 3.5 млрд.евро са вложени в България от съветски компании, отпред, несъмнено е „ Лукойл”, а на второ място е Газпром, даде образец Падалко. Сега работим с съветските райони, а бъдещето на пазара ще зависи от това какъв достъп на потребителите осигуряваме до качествени артикули. За страдание, в Русия към този момент нямаме червени български чушки, също и български череши, които са доста известни у нас, уточни Падалко като образец за ниши, които към момента не са запълнени, само че имат остарели обичаи, които са прекратени.

Но има български предприемачи, които работят на съветския пазар и ние ги познаваме, акцентира той. В Москва към този момент е известна и българската кухня, с положителни заведения за хранене и доставяне с български артикули. 13 български компании работят край Москва и в околностите- имат огромни селскостопански имоти, а продуктите от добива доставят на нашия пазар. Те имат облаги и са удовлетворени, заключи Падалко като прикани българският бизнес да показа усещанията си от работата на съветския пазар.

В приветствието си Георги Минчев, ръководител на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата, се обърна към участниците с поздравления за дейната взаимна активност, която има и всички учредения за ползотворно бъдеще. Ние нямаме външен регулатор, сътрудничим с банките в Русия, както и с банките от други страни, което обезпечава стабилността на разчетните интервенции, уточни при започване на форума Наталия Маланичева, шеф в Международната банка за икономическо съдействие. Но имаме единствено вътрешен регулатор и въз основата на устава на банката, който е регистриран в Организация на обединените нации, добави тя. През 2016 година реализирахме нова тактика за обновяване и развиване на активността, само че без значение от неподходящата делова обстановка банката реализира доста положителни резултати, уточни Маланичева. Банката има преференциални условия за техни клиенти, поддържа мощно вноса и износа, реализира комерсиално финансиране на родните и взаимни предприятия, предлага класическо кредитиране, особено- за дребните и междинни предприятия, реализира прецизен валутен надзор.

В дневния ред на форума са презентации на доста съветски компании, които търсят или към този момент имат делово съдействие у нас- ОАО ”Реатекс”, Концерн ”Тракторни заводи”, ЗАО ”Завод за нефтодобивно оборудване”, както и показване на опциите на Калининградска област посредством Департамента за външноикономическа активност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР