Пристигнаха първите българи, евакуирани от Судан. Трима български граждани, които

...
Пристигнаха първите българи, евакуирани от Судан. Трима български граждани, които
Коментари Харесай

Пристигнаха първите българи, евакуирани от Судан

Пристигнаха първите българи, евакуирани от Судан. Трима български жители, които бяха евакуирани от Судан, кацнаха на Летище София с полет от Берлин.

" Женена съм за суданец.  Живея от дълги години там и искам да изразя благодарности за светкавичната реакция ", сподели Николета Борисова.
 
 Судан българи завръщане Българска телеграфна агенция

От думите й стана ясно, че нещата в Судан се задълбочават с всеки минал ден.

" Човек не може да разграничи военните самолети от самолетите на силите за въздушна поддръжка. Хиляди хора напущат Судан, чуваха се изстрели с картечници. Там цяла седмица нямаше ток и вода. Успях да взема със себе си единствено документи ", сподели тя.

И добави, че там е оставила децата си.
 
 Судан българи завръщане Българска телеграфна агенция



Властите прецизираха, че това е майката на дамата с трите деца. Те са изведени от Судан и са минали границата.

"
Всичко стартира в събота, когато беше почивен ден. Мъжът ми е доктор и беше отмора. Имаше хора, които умираха по пътя и стояха по 2-3 дни , нямаше кой да ги прибере.  Мародерите влизаха и ограбваха . Хората си пускаха храна през стената, а пазеха пост по време на Рамазан ", съобщи Марияна Илиева.

Министерството на външните работи продължава дейностите по извеждането на сънародниците ни от раздорен Судан. Една част от тях, евакуирани през Берлин, ще кацнат в България в сряда.
 
 Судан българи завръщане Българска телеграфна агенция
Българските жители, които са поискали да бъдат евакуирани от Судан, са 31. От тях 21 към този момент са евакуирани или са в развой на извеждане от страната, а други 10 към момента са в Судан, само че министерството е в непрекъснат контакт с тях и търси опция да ги прибере у нас.

България няма посолство в Судан, по тази причина и сега с евакуацията на българите е ангажирано дипломатическото ни посланичество в Кайро, както и това в Саудитска Арабия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР