Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва

...
Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва
Коментари Харесай

Третото най-голямо пристанище в Европа ще използва hyperloop

Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще употребява футуристичната транспортна система Hyperloop, основана по визия на основния изпълнителен шеф на SpaceX и Tesla Илън Мъск, с цел да придвижва контейнери от кея до местата за депозиране, написа Handelsblatt.

Hyperloop работи посредством основаването на вакуум, в който капсули, пренасящи пасажери или товар, се движат върху въздушна възглавница. Идеята на Мъск е още от 2011 година и се роди като опция на противоречива нова жп-линия сред LA и Сан Франциско.

На доктрина, капсулите ще могат да се движат със скорост до 1 220 км/ч.

Няколко консорциуми работят по сходни планове, в това число основаната в Съединени американски щати Hyperloop Transportation Technologies, която е подписала контракт и с оператора на пристанището в Хамбург Hamburger Hafen und Logistik.

Двете компании към този момент са основали взаимно дружество, с цел да разработят решение. На пристанището ще бъде построен 100-метров път и док за товарене.

Целта е да бъде утъпкан пътя и за по-амбициозни приложения на Hyperloop. Един ден контейнерите могат да бъдат пращани по тръби до логистични хъбове надалеч от пристанището, което ще понижи трафика по пътищата, както и замърсяването на въздуха.

Първоначалната инвестиция ще бъде €7 милиона.

 Hyperloop е тук: Представиха първата пътническа капсула към свръхзвуковия превоз (ВИДЕО)
Hyperloop е тук: Представиха първата пътническа капсула към свръхзвуковия превоз (ВИДЕО)

Какво знаем за нея?

Проектът е и метод Хамбург да усъвършенства репутацията си, откакто загуби бизнес от Ротердам и Антверп в последните години. Това се дължи главно на закъснението от 10 години в разширението на река Елба, което щеше да разреши прекосяването на по-големи кораби.

През първите девет месеца на 2018 година през пристанището са минали 100,8 тона, спад от 3,4 % по отношение на предходната година.

Hyperloop планът би трябвало да е подготвен до 2021 година, когато Хамбург ще бъде хазаин на международния ITS Mobility конгрес.

HyperloopTT, учредена през 2013 година, подписва контракти за взаимно създаване по света, в това число и за първата тестова линия в Тулуза, дом на консорциума Airbus. Компанията възнамерява да построи и линия в Абу Даби и към този момент подписа и контракт за изследване, с цел да свърже Братислава с Брно.

В най-хубавия за пристанището случай, то ще може да лицензира технологията за потребление и на други пристанища.

 Европейската база, в която ще се създава технологията за свръхзвуковия Hyperloop
Европейската база, в която ще се създава технологията за свръхзвуковия Hyperloop

Това ще е вторият подобен център на Стария континент
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР