Прищина. Премиерът на Косово Албин Курти коментира решението на САЩ

...
Прищина. Премиерът на Косово Албин Курти коментира решението на САЩ
Коментари Харесай

Gazeta Express: Косовският премиер обеща „правни действия“ срещу групата на Веселинович

Прищина. Премиерът на Косово Албин Курти разяснява решението на Съединени американски щати да наложат наказания на проведената незаконна група на Звонко Веселинович, настояща в Северно Косово. Курти съобщи, че правосъдната система на Косово ще се заеме с лицата, сложени в санкционния лист на Съединени американски щати, написа прищинският вестник Gazeta Express

„ Приветствахме решението, което демонстрира, че проведената престъпност и корупцията не би трябвало да имат място освен в страните от Европейски Съюз, само че и в страните, които се стремят да се причислят към Европейски Съюз като Косово. Но това, което би трябвало да създадем по-нататък и това е нашата работа, е правосъдната система да следва от близко всички решения, взети от Съединените американски щати, които разполагат с задоволително информация, с цел да не бъдат глобени тези незаконни групи от Съединени американски щати, а да бъдат глобени, разследвани, съдени и наказани тук “, сподели Курти пред медиите.

В сряда Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) разгласява прессъобщение, в което разгласи наказания против Звонко Веселинович, разпознат от управляващите на Съединени американски щати като водач на проведената незаконна група (ОПГ) на Звонко Веселинович и като една от най-известните корумпирани фигури в Косово. „ ОПГ на Веселинович взе участие в огромна скица за подкупи с косовски и сръбски чиновници по сигурността, които улесняват противозаконния трафик на артикули, пари, опиати и оръжия на групата сред Косово и Сърбия. Групата също е заговорничила с разнообразни политици, в това число подкупи на косовски чиновници по сигурността при започване на 2019 година, с цел да разрешат техните контрабандни интервенции сред Сърбия и Косово и в края на 2017 година и подкупи на косовските чиновници по гранична сигурност, с цел да разрешат безвредно прекосяване на контрабандистите, ” съгласно прессъобщението на OFAC.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР