Прищина. Лидерът на Движението Самоопределение Албин Курти заяви, че Косово

...
Прищина. Лидерът на Движението Самоопределение Албин Курти заяви, че Косово
Коментари Харесай

А1 Оn: Косовското движение „Самоопределение“ заяви, че Албания и косово са заложници на Сърбия

Прищина. Лидерът на Движението Самоопределение Албин Курти съобщи, че Косово и Албания към този момент са заложници на Сърбия и че би трябвало повече да си сътрудничат между тях, съобщи кореспондентът на Македонската осведомителна организация (МИА) от Прищина, представен от A1 On
Курти на днешната конференция съобщи, че съдействието сред Албания и Косово не е на нужното равнище, за което упрекна държавните управления на двете страни, а на Тирана съобщи, че нейната външна политика би трябвало да следва Прищина, а не Белград.
По този метод Курти реагира на известието на албанския министър на търговията Арбен Ахметай, който след вчерашната среща в Тирана с неговия сръбски сътрудник Синиша Мали, написа в обществената мрежа „ Facebook “, че Прищина не е трябвало да вкарва такса от 100 % на продуктите от Сърбия. Такива такси, написа Ахметя, са " нездравословни за стопанските системи на двете страни " и нездравословни за популацията, само че след редица реакции, изключително от Косово, през днешния ден коментарът бе премахнат.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР