Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София-град и

...
Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София-град и
Коментари Харесай

Учениците в София и още 4 области отново в клас. Възстановяват плановите операции в столицата

Присъствените занятия се възобновяват за всички възпитаници в София-град и в областите Стара Загора и Хасково от през днешния ден. Всички възпитаници остават в клас и през тази седмица в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото образование на децата от първи до четвърти клас, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти образование от разстояние се вкарва в областите Търговище и Шумен.

Облекчава се режимът в област Бургас. От през днешния ден остават у дома седми, десети, 11-и и 12-и клас. 

В останалите области през тази седмица се прави ротация - връщат се в клас випуските, които учиха от отдалеченост от 7 до 11 февруари, а учениците от пети до 12-и клас, които бяха в учебно заведение, ще имат онлайн занятия.

Продължава проучването за COVID-19 в учебно заведение в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на учебно заведение притежателите на " зелен документ " - документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.

Режимът на образование - присъствено или от разстояние, се дефинира със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи.

Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20 февруари т.г., ще се взема решение от РЗИ на локално ниво, съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати, осведомят от МОН.

От през днешния ден, 14 февруари, се възобновява и плановият банкет в лечебните заведения в София, както и осъществяването на планови интервенции.

" По-миналата седмица беше сериозна, тъй като събота и неделя свършиха свободните кревати за неусложнени Коронавирус пациенти, до момента в който тази събота и неделя напорът към Спешно поделение и банкет на такива пациенти е по-малко. В момента към 80% от леглата за неусложнени Коронавирус пациенти са заети ", изясни в ефира на bTV зам.-директорът по лечебната активност в УМБАЛ " Александровска "  доц. Венцислава Пенчева. Тя добави, че болничното заведение е в подготвеност за възобновяване на плановия банкет и интервенции още от на следващия ден, само че изчакват заповед на СРЗИ до края на деня. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР