Присъединяването към НАТО на Финландия, а в бъдеще и на

...
Присъединяването към НАТО на Финландия, а в бъдеще и на
Коментари Харесай

Шойгу: НАТО може да се разположи във Финландия оръжия, способни да поразяват руски цели

Присъединяването към НАТО на Финландия, а в бъдеще и на Швеция, е сериозен дестабилизиращ фактор, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестяват съветски медии. Според него във Финландия има опция за разполагане на ударни оръжия на НАТО, способни да поразяват сериозни цели в Руската федерация.

„ В западното и северозападното стратегическо направление заканите за военната сигурност на Руската федерация се усилиха неведнъж. Сериозен дестабилизиращ фактор е влизането в НАТО на Финландия, а в бъдеще – на Швеция. Вероятно е да бъдат привлечени спомагателни военни контингенти и ударни оръжия на НАТО, способни да поразят сериозни обекти в северозападната част на Русия “, сподели министърът на съвещание на колегията на военното ведомство.

Шойгу напомни, че след присъединението на Хелзинки към Алианса сухопътната граница на Русия със страните от блока съвсем се е удвоила.

" Желанието на Запада да влага в Украйна забележителна част от наличните си запаси, с цел да обърне обстановката на бойното поле в своя изгода, основава съществени опасности от по-нататъшна ескалация на спора ", разяснява още Шойгу.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев на 25 юли на среща в Йоханесбург на висши представители на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), които дават отговор за въпросите на сигурността, съобщи, че Москва е подготвена за разговор за разрешаване на украинския спор, западните куратори би трябвало да бъдат насърчавани да договарят с Киев. Той акцентира, че " обстановката към Украйна е ослепителен образец за разрушителните дейности на западняците ". Патрушев също по този начин означи, че „ Съединени американски щати и техните спътници вършат всичко, с цел да ескалират спора, увеличавайки доставките на оръжия за Украйна, в това число снаряди с обеднен уран, крилати ракети въздух-земя с огромен обхват и касетъчни муниции, неразрешени в доста страни на Светът. "

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че новите доставки на западни оръжия за Украйна няма да й дадат нищо и единствено ще влошат обстановката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР