Присъединявам се към групата на скептиците, които наблюдават развоя на

...
Присъединявам се към групата на скептиците, които наблюдават развоя на
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Не виждам възможност правителството на Габриел да получи подкрепа

Присъединявам се към групата на скептиците, които следят развоя на събитията и внушенията, че не може да се направи държавно управление с първия мандат и би трябвало безусловно да чакаме държавно управление с втория мандат, съобщи в студиото на " Още от деня " Меглена Плугчиева - посланик, вицепремиер в кабинета " Станишев ".

По думите ѝ, бяха направени доста опити със законите, с конституцията, избор на ръководител на Народното събрание на ротационен принцип - всичко това е пренебрежение към българските жители и неуважение на законите на страната.

" По отношение на държавното управление на госпожа Габриел, разбирам, че има загадка мисъл да се употребяват персоналните ѝ фамилни връзки в Брюксел, с цел да се представим по-добре и да се възползваме от тях по отворените въпроси за Шенген, Плана за възобновяване, еврозоната и така нататък, което е извънредно несериозно. "

Не виждам опция държавното управление на Габриел да получи поддръжка в пленарна зала, разяснява тя, като има поради оповестените отводи за поддръжка от страна на Българска социалистическа партия, Възраждане и ПП-ДБ.

" Налага се концепцията, че наложително би трябвало да има държавно управление с втория мандат, като парламентарната група на ПП-ДБ поставиха обилни старания за тези внушения. Представиха прекалено много прищявки тези дни и господин Борисов се преценява като, че ли основно и само с тях. "

Плугчиева допуска, че ще се стигна до държавно управление с втория мандат с поддръжката на ГЕРБ, само че изрече страдание, че в правосъдната система и прокуратурата има груба политическа интервенция и сме очевидци на невиждани кавги, което уронва имиджа на страната и разрушава доверието на жителите в държавността.

" Всички български жители стоим като заложници в този филм, тази театрална пиеса, само че те са с бездарни сюжети, само че нямаме право да напуснем залата ", сподели Плугчиева.

Нещата са доста съществени и има потребност от действителни дейности, да бъдат дефинирани ясни цели и към тях да се дадат ограниченията, методите и дейностите, да се слагат ясни периоди, разяснява тя.

" Най-доброто за страната е композиция от политици, от специалисти - да се намерят хората, които могат да свършат работа ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР