Присъди до осем години затвор бяха произнесени днес от френски

...
Присъди до осем години затвор бяха произнесени днес от френски
Коментари Харесай

До осем години затвор за членовете на банда и наети от тях български биячи във Франция

Присъди до осем години затвор бяха произнесени през днешния ден от френски съд по дело против тайфа, набирала българи за биячи, с цел да сложат ръка на създаден канал за разпространяване на опиати в Перпинян, Южна Франция, заяви Българска телеграфна агенция.

От 9 януари 19 обвинени бяха изправени по това дело пред съд в Марсилия.

В края на 2019 година, след освобождението си от пандиза, Хафид Шауш поема контрола върху пункт за продажба на опиати в сърцето на Перпинян от някогашни свои съдружници, генерирайки дневен оборот, оценен на сред 30 000 и 50 000 евро.

Въпросните хора от клана Джидел/Тартая отвърнали на удара при започване на 2020 година благодарение на български биячи, които вербували.

Според прокуратурата са били наети общо 30 биячи, които били настанени в хотели, снабдени с транспортни средства и обилно възнаграждавани с до 3500 евро на месец.

В края на следствието обаче на подсъдимата пейка бяха призовани единствено осем души.

Най-тежката присъда бе произнесена против 33-годишния Када Джидел, именуван Лъва. Той беше наказан на осем години затвор, санкция от 80 000 евро и разнообразни забрани, в това число да ръководи компании. Джидел се търси, като против него има издадена заповед за арест.

Представен от обвиняването като " дясната ръка " на братята Джидел, Рафаел Алонсо беше наказан на пет години затвор - с една година по-малко, в сравнение с бе поискала прокуратурата.

Съдът постанови с една година по-малко затвор, в сравнение с бе поискала прокуратурата, и за Параскев Кръстев - български аграрни служащ в Югоизточна Франция, към който бандата се обърнала да наеме подкрепления. Те бе наказан на четири години затвор и санкция от 10 000 евро.

Също по този начин отсъстващ в съда, и против него има издадена заповед за арест.

Осмината подсъдими български биячи, четирима от които по този начин и не се явиха на правосъдното съвещание, бяха наказани на три или четири години затвор със възбрана за престояване на френска територия за 10 години.

Маскирани и въоръжени, те са взели участие по-конкретно на 18 януари 2020 година в нахлуване против бар в центъра на Перпинян с желание да отвлекат човек от противниковата тайфа. Те също били употребявани за демонстрации на мощ в квартала.

Членовете на бандата от Перпинян, участващи в настаняването и ръководството на българите на място, бяха наказани на две години затвор, едната от които условно, с алтернатива за ефикасна присъда от четири години.

Абдела Тартая, полубрат на Када Джидел, получи шест месеца условна присъда. Той бе съден единствено по обвинявания, че е живеел прекомерно разточително по отношение на средствата, които бил заявил.

Тартая бил похитен на 14 ноември 2019 година и залят с бензин от своите похитители, които поискали откуп от 200 000 евро, преди той да успее да избяга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР