Присъда от четири години затвор получи лидерът на Воля Веселин

...
Присъда от четири години затвор получи лидерът на Воля Веселин
Коментари Харесай

На втора инстанция: 4 години затвор за Веселин Марешки за изнудване |

Присъда от четири години затвор получи водачът на " Воля " Веселин Марешки от Апелативния съд във Варна. Заедно с Марешки подсъдима за е и Красимира Колева, която е наказана на 3 години и шест месеца. 

Двамата са с мярка за неотклонение паричната гаранция - за водач на " Воля " е 5000 лв., а за Колева – 3000 лв.. 

Те са приети за отговорни в това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 година се пробвали да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно 10 000 лева наем, заплашили с разрушение на стопанисваното от него заведение и със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност.

Марешки и Колева получиха и санкции санкция - надлежно по 8 и 6 хиляди лв.. Освен това солидарно би трябвало да платят на Миланов 30 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. 

Делото се преглежда за повторно от Варненския апелативен съд. През септември 2020 година двамата бяха приети за отговорни, като присъдите бяха същите.. Година по-рано, през 2019 година, те бяха оправдани от Варненския областен съд.

Пред съда Красимира Колева изясни, че не е знаела, че Марешки желае 10 00 лв. от Асен Миланов, а съгласно юристите на Марешки разрушаването на терасата на заведението на Миланов не е било закононарушение, защото тя е била противозаконен обект, предстоящ на унищожаване, оповестяват от пресцентъра на съда. 

Марешки е декларирал, че поради огромния размер на приходите на сдруженията му, не би се занимавал със суми като 5-10 хиляди лева Той отхвърли да е изнудвал някого, в това число Асен Миланов. В последната си дума подсъдимите желаеха да бъдат оправдани.

Присъдата предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР