Природозащитната организация WWF кани приятелите на спорта и природата на

...
Природозащитната организация WWF кани приятелите на спорта и природата на
Коментари Харесай

WWF набира участници за триатлон, посветен на опазването на природата



Природозащитната организация WWF кани приятелите на спорта и природата на своя първи естествен триатлон „ Свободен Дунав “. С колела, каяци и с тичане участниците ще откриват дружно с WWF естествените благосъстояния на Дунав и на Русенски Лом. Събитието ще сплоти екоексперти, спортни клубове и природолюбители за опазването на реките, на крайречните гори и на удивителното разнообразие на живот, което намира леговище в тях.

„ Експертите се грижат за Природен парк „ Русенски Лом “ и за живота в Дунав, само че това не е задоволително. Въпреки напъните, губим емблематични типове като дунавските есетри, оживели 200 млн. години. Имаме потребност от поддръжката на хората, които живеят, работят, почиват и спортуват измежду природата “, акцентира Владимир Иванов от WWF. „ Надяваме се в проявата да се включат доста хора, с които да споделим работата си и дружно да отправим обръщение за „ Свободен Дунав “.

Маршрутът за състезателите минава през извънредно изящен регион. Той стартира с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен, като има опция за отклоняване до Ивановските скални църкви. Дистанцията е 45 км, а крайната точка е местността Стълпище, където състезателите ще заменят велосипедите с каяци и ще гребат 20 км по течението на Дунав назад към Русе. Най-издръжливите ще изминат последния стадий от триатлона с тичане през парковете на красивия дунавски град. По трасето ще има алегорични трудности, които ще ангажират участниците с проблемите на реките и работата за опазването им.

На старт-финала ще има и фотоколажна работилница, с която всеки самичък може да взе участие в основаването на тематични фотографски изображения. Там ще бъде ситуирано и рибарско корабче в действителен размер с тематични игри за опазването на океаните. Забавлявайки се, всички присъстващи ще имат опция да получат потребни препоръки по какъв начин да избират отговорно морска храна без да вредят на живота в океана.

Всеки, който желае да стане част от това премеждие дружно с WWF, може да се записва тук.

Следете във фейсбук най-актуалната информация към идния естествен триатлон „ Свободен Дунав “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР