Природният газ ще поевтинее още и през ноември. Това прогнозира

...
Природният газ ще поевтинее още и през ноември. Това прогнозира
Коментари Харесай

КЕВР: Природният газ ще поевтинее още и през ноември

Природният газ ще поевтинее още и през ноември. Това предвижда ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов. Той беше посетител на кръгла маса, отдадена на зеления енергиен преход.

По думите на Иван Иванов само газовото вместилище у нас в Чирен е на 77% цялостно приблизително този индикатор в Европа е 90 на 100.

Според ръководителя на регулатора обаче и България би трябвало да успее да запълни хранилището си преди зимата.

По думите на Иванов регулаторът ще може да резервира цените до началото на идната година на равнище под 250 лв. за мегаватчас, тъй че да не се постановат спомагателни помощи за бизнеса и внезапно повишаване на парното.

" Относно природния газ сега имаме светлина в тунела що се касае до България. Вие знаете, че цената на природния газ за октомври е понижена с 34%. Мога да ви уверя, че в случай че не се случи нещо в действителност изключително в интернационален мащаб с войната в украйна, а обстановката се резервира такава каквато е сега, смятам, че и за месец ноември и за месец декември цените на природния газ няма да порастват. Дори мога малко самоуверено да кажа, че за месец ноември се чака ново намаление на цената ", съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР