Природата разкрива най-красивия си облик и ни радва с прекрасни

...
Природата разкрива най-красивия си облик и ни радва с прекрасни
Коментари Харесай

5 картини, които се обясняват в любов на природата

Природата разкрива най-красивия си образ и ни радва с прелестни цветове. Днес ще разгледаме няколко картини, които ни карат да затаим мирис и да желаяме и ние да си имаме вила в някое китно френско селце, където да избягаме от забързаното всекидневие. Ето пет образеца по какъв начин художниците са уловили момента на съвършенство и хармонията на заобикалящата ни природа. 

Сандро Ботичели и " Пролетта "  (около 1470  –  1480)

, най-много прочут с картината си " Раждането на Венера ", е считан за един от майсторите на флорентинския Ренесанс. " Пролетта ", както и " Раждането на Венера ", са творби от  най-продуктивния му интервал, към осемдесетте години на XV век, когато той е извънредно прочут измежду аристокрацията във Флоренция и най-много измежду меценатското семейство на Медичите. Самата картина няма публично наименование.

Заглавието " Пролет "  е сложено от историка Джорджио Васари през 1550 година. В нея са комбинирани митологични и хуманистични детайли, като художникът показва езическите богове , Зефир, Меркурий в цялостен растеж и съвсем голи. Тези богове са въплъщение  на приказното и мистериозното, на идеализираната хубост и обич. В картината си Ботичели рисува над 500 разнообразни цветни типове, измежду които над 190 разнообразни цветя. Това е плод на ренесансовата просвета, която се характеризира с точни, съвсем научни наблюдения на природата и категоризиране на добитите познания. 



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР