Природата не върши нищо безполезно“ – този бисер мъдрост, завещан

...
Природата не върши нищо безполезно“ – този бисер мъдрост, завещан
Коментари Харесай

На четири очи с Ода Жон и „Прегръдката“

„ Природата не прави нищо неефикасно “ – този бисер мъдрост, наследен от Аристотел, е единствено едно от многото неща, които ни идват мислено, когато би трябвало да представим арт събитието на сезона. Пътуващата статуя „ Прегръдката “ на родената в България и живееща във Франция художничка Ода Жон ще направи първата си среща с аудитория след броени дни, а срещата ни с нейната създателка ни дава правото да прибавим, че и „ актьорът не прави нищо неефикасно “.

„ Прегръдката “ е единствено част от огромния план, който маркира първото огромно завръщане на Ода Жон в родината й. След пътешествието на скулптурата и краткотрайното й престояване на пет специално подбрани от авторката локации „ Прегръдката “ ще приключи одисеята си в градината на двореца „ Врана “ през декември.



Първата опция за среща с „ Прегръдката “ е на 1 септември на една канара над морето в курортното населено място Варвара.  След няколко седмици престой над морската шир скулптурата се насочва на дълго пътешестване, което обгръща и фамозната „ Вазова пътека “ в региона на Своге.

„ Моето предпочитание е скулптурата, основана с тази концепция, с доста любов и от цялата ми душа, да пътува вечно из България. И там, където откри своето място, да не е затворена, а да вижда небето. Да живее сред земята и небето. “

Това разяснява в формалното прессъобщение живеещата в Париж художничка. Повече информация за пътуването и локациите за среща с „ Прегръдката “ ще откриете на формалния Инстаграм профил на скулптурата: .

Първата огромна ретроспективна галерия на Ода в България, наречена „ Сърцевина “, ще бъде открита на 22 ноември в Национална художествена изложба.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР