Природата и киното гарантирано имат силата да обединяват хората. Добрата

...
Природата и киното гарантирано имат силата да обединяват хората. Добрата
Коментари Харесай

На безплатно кино с Родопи Филм Фест

Природата и киното обезпечено имат силата да сплотяват хората. Добрата вест е, че в Смолян – гиздав дребен град, сврян в Родопите, и тази година дава обещание да ни развълнува, като ни предложения на прожекции. Родопите приветстват киномани от целия свят в Смолян за Родопи Филм Фест. От 7 до 12 юли в Смолян ще се организира интернационален фестивал за писмено кино. Ще можем да се насладим на филми в три категории - късо, приблизително и пълнометражно писмено кино, като всички прожекции ще бъдат безвъзмездни.

Подгответе се за многообразие – над 700 кино лентата са подали поръчка за присъединяване, като след селекция от журито до формалната стратегия на фестивала ще бъдат позволени към 30 от тях. " Родопи филм фест " ще бъде открит на 7 юли 2022 година с прожекция на кино лентата " Воев ", дебют на режисьора Биляна Кирилова.
 Сезон, отвори се! 26 май 2022 | Летният туристически сезон ще бъде публично открит на 11 юни в курортен комплекс „ Златни пясъци “. Министърът...
Между 8 и 10 юли са прожекциите на интернационалния конкурс за късометражни, среднометражни и пълнометражни документални филми. Официалното закриване на фестивалната стратегия е на 10 юли с концерт на фънк-джаз-етно групировката Cinga Manga Funk. На 11 и 12 юли обаче следват прожекции на ново българско кино отвън състезанието.

По-долу можете да откриете акценти от програмата

Bettina - Германия, 2022 година, 107'

Биографичен филм, за родената през 1947 година певица Бетина Вегнер, известна като гедерейската Джоан Бейз. Със мощно въздействащите си и заредени с изострен социално-критичен заряд текстове тя става неуместна за властта в Германска демократична република. Филмът показва нейната равносметка за сложното си минало през тънко възприятие за комизъм и дълбока искреност.

Terykony - Украйна, 2022 година, 80'

Настя е на 10, когато ракета, изстреляна от съветски терористи на Нова година трансформира живота ѝ вечно. Ракетата убива татко ѝ и унищожава дома им. Училището на Настя е единствено на 500 метра от фронтовата линия. Войната става нещо всекидневно - част от пейзажа. За да оцелява, семейство Настя събира скрап. Сеня е на седем. Той е първи клас. През всичките седем години, в които е живял, е имало война. Доведеният му татко копае гробове, с цел да може да купи нова раница за Сеня. Това е филм за две деца, които оцеляват посред войната в Източна Украйна.

1341 Frames of Love and War - Израел, Англия, Америка, 2022 година, 89'

От повече от половин милион негативи, снимани от известният израелски фотограф Миша Бар-Ам, хиляда триста четиридесет и един фрагмента се трансформират във вълнуващо странствуване из историята на човечеството.

Тихо завещание - България, 2021 година, 61'

Таня, безрезервен преподавател в личното си учебно заведение за глухи деца се разболява. Тя би трябвало да замине за лекуване в чужбина, а щерка ѝ Кати поема отговорността за центъра и грижата за по-малката си сестра. За 20-годишното момиче това е тежко тестване.

Фестивали и награди: МКФ София; МКФ Биографилм, Италия; Голямата премия за пълнометражен документален филм на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми 2021 година

Proud of you - Германия, 2020 година, 29'

Асуде е на 17. Тя живее в малко градче в Долна Бавария и е напът да приключи гимназия. Истинската ѝ цел е да стане кикбокс първенец. Нейните сестри я поддържат. Когато родителите ѝ напущат Турция, с цел да търсят работа в Германия, Асуде е безмълвна, ниска, носи очила и множеството ѝ съотборници са момчета. Първото ѝ съревнование като част от националния кикбокс тим на Германия ще бъде в Скопие, а нейният конкурент е от Турция.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР