Природата е най-ценния дар, който може да ви помогне не

...
Природата е най-ценния дар, който може да ви помогне не
Коментари Харесай

Ряпата укрепва имунитета и предпазва от настинки

Природата е най-ценния подарък, който може да ви помогне освен да сте здрави, а и да укрепите имунитета си. Хапвайки си потребните зеленчуци и плодове вие се грижите както за фигурата си, по този начин и за общия тонус. И макар че всички те са потребни, някои носят много повече изгода за организма.

Има такива растения, които въпреки че са същински склад на витамини, минерали и микроелементи, могат много да утежнят фамилния бюджет. Именно по тази причина е значимо да се откри някаква златна среда и тъкмо ряпата може да се причисли към групата на по едно и също време евтините зеленчуци, а и доста потребни въпреки това. Това споделя водещият хомеопат и претендент на биологичните науки Михаил Лущик.

Ряпата заслужава настрана внимание, защото доста укрепва имунитета, добавя специалистът. Той е на мнение, че този кореноплоден зарзават е освен непретенциозен към изискванията си на развъждане, а и дружно с това може да донесе големи изгоди за здравето на всеки човек. Едно от най-важните са неговите прочистващи и бактерицидни свойства.

Ряпата е богата и доста наситена на сяра, която от своя страна оказва помощ за активизирането на редица значими процеси в организма, в това число стомашно-чревния тракт.

От друга страна тя усъвършенства работата на жлъчния мехур и дружно с това оказва помощ на организма да се почисти. Причината за това е, че сярата е като магнит за тежките и нездравословни метали.

По този метод точно тя оказва помощ да се пречисти организма, с което се усъвършенства осезаемо и здравето на човек, в случай че си хапвате постоянно ряпа и добавяте този кореноплоден зарзават в менюто си. Има хиляди предписания за вкусни гозби с него, започвайки от борш и стигайки до множеството салати с ряпа.

Ряпата е доста потребна и при респираторните болести, а както и сами разбирате, през днешния ден тази тематика е много настояща. Можете да си вършиме разнообразни тествани предписания, като да вземем за пример ряпа с мед.

 ряпата защищава от настинки

Друг вид е да си приготвите домакински сок от ряпа, който също е доста потребен и е кондензиран с редица значими витамини от група В и С. Кпреноплодният зарзават покачва доста имунитета и има дружно с това отлични бактерицидни свойства, добавя Михаил Лущик.

Още в предишното затопленият сок от ряпа е бил същинска панацея от настинките. Той се е давал вечерта, а на сутринта човек към този момент е бил здрав, споделя още специалистът. От друга страна черната ряпа работи като натурален аспирин, което е в действителност поразително свойство на този потребен зарзават.

Това се реализира при приемането на този вид ряпа в композиция с доста вода. Така тялото стартира да се изпотява, а точно сходно на действието на аспирина. По този метод се отделят нездравословните отрови от организма, които са разследване на действието на разнообразни вируси, бактерии или гъбички.

Също по този начин ряпата е скъп източник на калий, който от своя страна има мощен диуретичен резултат и оказва помощ за стабилизирането на сърдечната активност. Михаил Лущик добавя, че калият има и още едно потребно свойство, а точно форсира и усъвършенства доста работата на червата.

Ако желаете да видите и някои хрумвания за подготвяне на потребния кореноплод, вижте публикацията ни за вкусни и икономични съветски ястия с ряпа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР