Приравняват личните лекари към търговските обекти – все едно имаме

...
Приравняват личните лекари към търговските обекти – все едно имаме
Коментари Харесай

Д-р Диана Чинарска за Фрог: Джипитата не продават и купуват, а лекуват

Приравняват персоналните лекари към комерсиалните обекти – все едно имаме складова наличност, придвижване на стока. Това не дава отговор на здравната активност. Ние не продаваме, нито купуваме, а правим здравна услуга. Това съобщи пред Фрогнюз доктор Диана Чинарска, общопрактикуващ доктор и някогашен член на Управителния съвет на БЛС.
Имаме безпокойство, че здравната загадка ще бъде нарушена, тъй като контрольорите от Национална агенция за приходите ще имат достъп до здравното досие на пациента и целия списък. Откъде накъде комерсиалната активност ще изземва архива на здравната активност?! Това е неприемливо. По света няма такова животно, какво у нас се пробват да сътворят.

Веднъж към този момент сменихме апаратите, всички лечебни заведения и лечебни заведения го направиха и са свързани с Национална агенция за приходите. Изпращаме си всекидневно докладите. Парите, които вземаме от потребителските такси, ги отчитаме в Национална агенция за приходите. Всеки месец Касата ни превежда парите по банкова сметка, тя не може да бъде скрита. Парите от касовите апарати ние ги отчитаме и върху тях плащаме налози. Няма какво да скрием.

След въвеждането на новите правила пациентът, в случай че влезе 3 пъти в лекарския кабинет, би трябвало 3 пъти да заплати. Ако на пациента един път пусна амбулаторен лист и би трябвало втори да издам, с цел да отиде на други проучвания, би трябвало все да заплаща. За какво?! Решили са да приравнят медицината към комерсиалната активност, което е в ущърб на обществото, на лекари и пациенти.

Никой никакво свястно пояснение не ни даде за смяната на разпоредбите. Не обичат да мислят, не обичат да дават пояснения. Затова толкоз проблеми се основават в опазването на здравето, пенсионната система, образованието…

Здравният министър Кирил Ананиев има знания в областта на финансите, само че няма сензитивност към опазването на здравето. Старае се да няма разноски, само че няма по какъв начин това да не се случи. Публичният запас обособен за опазване на здравето не е огромен и е непълен. С тези пари не може да се прави опазване на здравето и го знаят прелестно. Стагнацията си върви и проблемите си остават нерешени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР