Приоритетно разследване на агресията над медици. За това се разбраха

...
Приоритетно разследване на агресията над медици. За това се разбраха
Коментари Харесай

Съд без забяване за агресори над медици, договориха се БЛС и Прокуратурата, отново

Приоритетно следствие на експанзията над медици. За това се схванаха двамата заместници на основния прокурор Иван Гешев и Мария Шишкова, които се срещнах с представители на Българския лекарски съюз. 
Всъщност Прокуратурата на Република България има подписано Споразумение за съдействие и взаимоотношение с Министерството на здравеопазването от 2015 година Съгласно него още на 14 август 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров е издадал заповед за обезпечаване на предпочитано следствие при случаи на похищения против медици, без забавяния, по опция по реда на бързото произвеждане.
Днес ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров още веднъж е напомнил за заповедта. На срещата било разисквано основаването на работещ механизъм и методите на използване на съществуващите към този момент законови ограничения, с цел да се защитят лекарите на работното им място, оповестиха от прокуратурата.
Сред тематиките на диалози била и нуждата от взаимни дейности на институциите за смяна на публичните настройки и възвръщане на доверието към работещите в системата на опазването на здравето.
Агресията против медици още веднъж излезе на дневен ред след последния случай от края на предходната седмица, когато бяха нападнати лекари и медицински сестри от Специализираната белодробна болница „ Д-р Трейман “ във Велико Търново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР