Принуждаването на хора под 55-годишна възраст да идват на работното

...
Принуждаването на хора под 55-годишна възраст да идват на работното
Коментари Харесай

Принуждаването на хора под 55 г. да ходят на работа преди 10 ч. е контрапродуктивно

Принуждаването на хора под 55-годишна възраст да идват на работното си място преди 10:00 часа е контрапродуктивно. Служителите са изтощени, имунитетът им отслабва, а организмът им става по-податлив на заболявания и е по-стресиран. Всичко това води до неприятна памет и липса на централизация, което единствено по себе си може да докара до консумация на алкохол или опиати. Това най-малко настояват учени от университета в Оксфорд, предава македонският портал Crnobelo.mk. 

„ Телата им са изтощени заради непълен сън, което се отразява на продуктивността. Хората над 55-годишна възраст се нуждаят от по-малко сън, само че до тази възраст те би трябвало да стартират работа в 10:00 часа сутринта, с цел да бъдат цялостни с сила и да бъдат производителни. За студентите лекциите би трябвало да стартират в 11:00 часа “, споделя Пол Кели, академик от Оксфорд.

Проучванията демонстрират, че междинният възпитаник на 10-годишна възраст не може да се настрои за уроци преди 8:30 часа , а гимназистите над 16 години - преди 10:00 часа сутринта. Всички тези групи биха се образовали по-добре и биха имали по-малко проблеми с държанието си, в случай че бяха по-отпочинали, настояват откривателите.

„ Ние живеем в общество, лишено от сън. Не можем да променим 24-часовия биоритъм. Не можем просто да се научим да се разсънваме в несъмнено време. Тялото ни живее в естетика със слънцето, неналичието на сън е тъга. Обществото би трябвало да приспособява началото на работното време, образователните часове и преподавателските лекции към биологичния часовник на индивида. Има голям брой здравословни и психически разстройства измежду заетите хора, учениците и студентите ", напомнят учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР