Принудително закарване в КПКОНПИ с полицейски конвой, ако призован от

...
Принудително закарване в КПКОНПИ с полицейски конвой, ако призован от
Коментари Харесай

КПКОНПИ с нови правомощия за репресия

Принудително закарване в КПКОНПИ с полицейски ескорт, в случай че свикан от антикорупционния орган откаже да се яви за пояснение.

Това плануват нови промени в едноименния закон, импортирани от шефа на правната комисия Данаил Кирилов и заместника му от Движение за права и свободи Хамид Хамид, осведоми Канал 3.

Наскоро по еднакъв проблем шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов отхвърли да се яви пред антикорупционната комисия, само че в случай че законопроектът бъде признат, идващия път отводът му ще коства от 100 до 2000 лева санкция. Ако повторно откаже да даде пояснения за приходите си, глобата му ще нарасне от 500 до 5000 лева

Разширява се и кръгът на проверяваните лица за противоречие в приходите, като прагът на сумите се подвига от 1000 на 5000 лева, а в листата се прибавят служителите на омбудсмана и администрацията на Конституционния съд. Ръководителите на Националното разследване пък се задължават да подават заявления, както висшите държавни длъжности.

НСО да пази ръководителя на антикорупционната комисия, а членовете на комисията да имат право да бъдат въоръжени, предлага още законопроектът.

Охраната от държавните гардове се постанова поради персоналната сигурност на ръководителя на антикорупцията, поради характерната му работа в битката с корупцията и с оглед оперативно-издирвателната активност, която управлява и управлява, е посочено в претекстовете. Предлагат се и промени всички чиновници на комисията и териториалните й звена да имат право на защитни средства за персонална сигурност и опция да запазят самоличността си анонимна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР