Принудително-административна мярка ще наложат от РИОСВ-Перник на собственикът на фирма

...
Принудително-административна мярка ще наложат от РИОСВ-Перник на собственикът на фирма
Коментари Харесай

Две нови административни мерки срещу собственика на горялото депо под АМ Струма

" Принудително-административна мярка ще наложат от РИОСВ-Перник на притежателят на компания „ Феникс„ Кольо Илиев, на територията на която избухна пожар, който повреди носещите колони на Автомагистрала " Струма ", край Дупница ". Това разгласи в Кюстендил зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков.
 

Предвижда се и да бъде издадена и заповед от пожарната за премахването на боклука, който е директно до автомагистралата. От АПИ пък ще си насочат иск на стойност към 1 800 000 лева, които ще бъдат вложени във възобновяване на моста. В момента компания „ Феникс ” е складирала в региона към 7 200 куб.м отпадъци наоколо до Автомагистрала 'Струма ".

„ Сервитута на моста е измит, само че се вижда,  че има депонирани такива наоколо до него в разстояние под 3 метра . Две са процедурите, които ще започват с цел да се случи това. От РИОСВ-Перник ще издадат тази мярка, която би трябвало да се извърши в границите на 14 дни.



Втората процедура е по-бърза и по-ясна.
Тя ще бъде издадена от пожарната, като те ще издадат документално предписание за унищожаване на боклука, който е наоколо от 10 метра, като евентуална заплаха за оборудването ”, съобщи зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков, след среща с институциите отговарящи за случая в Кюстендил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР