Принципно усмивките радват. Рядко се случва нечия усмивка да дразни,

...
Принципно усмивките радват. Рядко се случва нечия усмивка да дразни,
Коментари Харесай

ВИДЕО Нахилените физиономии на съдия Гьонева вбесиха старозагорци: Дяволът е!

Принципно усмивките радват. Рядко се случва нечия усмивка да нервира, още повече да ядосва. Но вчерашните усмивки на един арбитър, създали усещане на значително хора, освен че разгневиха мнозина, само че бяха оповестени за " демонски ", " ехидни ", " нагли " и грозни. За усмивките на арбитър Гьонева става дума.

След случая с обезобразеното 18-годишно момиче, който изкара нощес хиляди българи на митинг, Окръжният съд в Стара Загора през вчерашния ден направи първи коментар. И там се появиха усмивките на докладчика по делото арбитър Таня Гьонева.

" Потресно беше и нахилената й физиномия от самото начало! "

" Г-жо арбитър, не се хили! Ставаш още по-гадна с това, което демонстрираш! Позор!

" Грозното лице на безхаберието и наглостта. "

" Голяма усмивка. Скоро време желая да те видя по какъв начин ревеш. "

" Наглостта и простотията и простащината нямат граници. През цялото време беше нахилена. Никой естествен човек няма да се държи по този начин при тази обстановка. "

" И за какво се усмихва? Дисциплинарно уволняване за несвършена работа. "

" Тази съдийка ми наподобява на ухилен противен демон... без душа и сърце... палач й отива... "

" Да, аз също видях усмивката, само че по-скоро е " нервозен тик ". Може би се тормози, а за какво ли? "

" Усмивката, с която изяснява обстановката, е върхът на наглостта… "

" Г-жо " арбитър ", в случай че това се случи на детето ми, в никакъв случай нищо няма да схванеш за причинителя, ще ти спестя ехидната усмивка... "

Не единствено усмивката, само че и казаното от арбитър Гьонева провокира мнения и реакции на хората, изключително от Стара Загора. Ето какво написа Ивета Лазарова:

" Имах нещастието да видя нецензурирана версия на фотосите на 18-годишната Дебора. Този цирк, който се разиграва от през вчерашния ден, ме кара да не мога да си намеря място. Толкова съм гневна, че чак ме боли.

Прокуратурата упреква съда, съдът упреква прокуратурата и вещото лице. Убедена съм до мозъка на костите си, че съдът е можел да го остави в ареста. Убедена съм, че прокуратурата е можела и е трябвало да събере доказателствата по делото за два дни, както го направи.

Върхът на нелепостта е арбитър Гьонева да твърди, че е спазила буквата на закона, и то с усмивка. Г-жо Гьонева, твърдите, че сте видели фотосите, които не ми дават покой, твърдите, че сте осведомена със правосъдното минало на причинителя и че това му е трета такава демонстрация, твърдите, че сте била потресена, а видяхте ли буквата на член 131 ал.1 т. 9 от Наказателен кодекс, в случай че в действителност вещото лице е описало лека телесна щета, за какво не взехте поради, особената свирепост на осъщественото действие.

Няма и не мога да намеря мир със себе си, до момента в който всички отговорни не си понесат следствията! Цяла България чакаме отмъщение за Дебора, за родителите й, за всички нас! "

Междувременно в своя позиция от Съюза на съдиите декларират, че гражданският яд за правосъдното решение е изцяло понятен, само че допълват, че в подобен миг обясненията на магистратите мъчно могат да бъдат чути, тъй като те приказват на институционален език и не могат да подхождат прочувствено.

Според съдиите публичната дускусия по тематиката се води без да се познават доказателствата по делото. И допълват, че е неприемливо отношението към съдийката, чиито фотоси - персонални и на дома ѝ - били показани и тя била злепоставена пред обществото, съобщи Българска национална телевизия.

" С ясното схващане, че на този стадий на ескалация на отприщения цивилен яд и неодобрение (напълно разбираеми) е мъчно да бъде чут някой, който не може да си разреши да подхожда прочувствено, който приказва на институционален език (не единствено тъй като на това е кадърен, само че тъй като и другояче не бива) и е посочен като част от генерализирания провинен за публичното безпокойствие, предлагаме на вниманието на всички някои уточнения, които се надяваме, че могат да бъдат потребни.

Отношението към правосъдния състав от Окръжен съд Стара Загора и най-много към съдията-докладчик също съставлява наш общностен неуспех... тъй като позволихме апели за линч на съдията, разпространение на нейни персонални фотоси, на фотоси на нейната къща с изтъкване на обитаемото място... Съдията от областен съд преглежда всевъзможни каузи... заради което е аморално да бъде злепоставян... ", написа в позицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР