Принцеса Маргарет е по-малката сестра на кралица Елизабет Втора. От драматичен

...
Принцеса Маргарет е по-малката сестра на кралица Елизабет Втора. От драматичен
Коментари Харесай

Тъмната страна на принцеса Маргарет: защо никой не желае да я кани на гости

Принцеса Маргарет е по-малката сестра на кралица Елизабет Втора. От трагичен опит за брак до публичен развод, бурният любовен живот на принцесата слага кралското семейство под светлината на прожекторите. Всяка една стъпка е следена, а дейностите на който и да е член на фамилията са авансово съгласувани. Нейният любовен живот играе значима роля в модернизирането на любовта сред кралските особи.

► 

Представете си тази възхитителна гледка – нейно кралско височество принцеса Маргарет, графиня Сноудън, по-малката сестра на британската кралица, пее песни с близкия си другар Джон Филипс от групата The Mamas and the Papas, свири на пиано, клюкарства и жадно отпива от чашата си със скоч. 

Да, тя обича да купонясва, само че уловката е, че това треябва да се случи при нейни характерни условия. В последна сметка толкова бурен метод на живот през годините в един момент я превръща от най-желаната жена на всяко светско събитие до личност нон грата. Но дано стартираме изначало.
 Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет
Недоброжелателите ѝ да вземем за пример описват:

" Били сме на същите домашни празненства. Нейната надменност, неучтивост и неприятните ѝ обноски ужасяваха всички. "

► 

Всъщност, още от дребна Маргарет по едно и също време очарова и отблъсква гостите.

През тийнейджърските си години енергичната и смела принцеса е одобрявана като съвременна млада дама с тежък темперамент, която не желае да играе по разпоредбите, отворена и подготвена да избухне против всичко и всеки.

Прилага вроденото си духовитост, като употребява кралския протокол, с цел да удовлетворява своите прищявки и стремежи. През 1959-та в Париж по време на празненство в нейна чест се възползва от правилото, че вечерята не може да стартира, до момента в който тя не се появи. Писателката и аристократка Нанси Митфорд разказва за този случай:

" Вечерята беше от осем и половина. Тогава дойде нейният коафьор и се постанова да чакаме часове, до момента в който той ѝ направи някаква ужасна прическа. Когато тя се появи, приличаше на голямо кълбо от четина. "

► 

Поведението на Маргарет бързо разгневява представителите на блестящите бохемски среди, към които принадлежи и брачният партньор ѝ Антъни Армстронг-Джоунс. Как? Неусетно притегля хората с неустоимия си сексапил, след което се връща към облика ѝ на гранд дама. Дерек Джейкъби си спомня:

" Разговорът ни вървеше добре, беше доброжелателна, разговаряхме за майка ѝ и сестра ѝ, тя ме накара да се усещам в действителност като неѝн другар. В един миг обаче тя извади цигара, аз ѝ сервирах запалка, при което тя я сграбчи от ръцете ми и ме съкруши с думите: " О, не можеш да палиш цигарата, скъпи, не си ми чак пък толкова непосредствен. "

А обичаната ѝ цел безспорно са красивите и надарени хора. Доставя ѝ наслаждение да споделя на художниците, че не харесва творбите им. Когато се среща с някогашната холивудска актриса Грейс Кели, Маргарет ѝ споделя:  " Е, ти не изглеждаш тъкмо като кино звезда. "

► 

Журналистът Селина Хейстингс  разказва, че Маргарет един път я е предиздвикала да отстрани дъвка от подметката ѝ, до момента в който се возят в кола по пътя към Двореца.

Приятелят ѝ Колин Тенант безусловно рухва от безсилие, откакто принцесата напуща частния му остров след края на късото си посещаване. 

Общо взето в паметта на светското общество хрониката на историите за неуважителното държание на принцесата бунтовник е дълга и шокираща, а тя от своя страна дълги години приема като персонална идея да държи изтощените си домакини напрегнат и очевидно се радва на опцията да демонстрира превъзходството си.
 30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията
Ами нейната любяща сестра? Дори тя намира Маргарет за прекомерно взискателна гостенка и има с какво да се включи по тематиката. Нещо повече, до края на живота си Маргарет е считана за толкоз завладяваща и неприятна, че чиновници на Sotheby безусловно подкупват сътрудниците си да поговорят с нея най-малко за пет минути. 

И въпреки всичко, нейните същински другари я одобряват такава, каквато е, тъй като за разлика от всички други са осъзнали, че зад държанието ѝ се крие почтено предпочитание да се забавлява, да вади хората от зоната им на комфорт и да притегля внимание, за което толкоз мощно мечтае от дребна.

В умозаключение, едно щуро празненство с принцеса Маргарет е всичко, от което търсачите на мощни чувства се нуждаят. Когато тя най-сетне си тръгне, скуката още веднъж се завръща, а на присъстващите не им остава нищо друго, с изключение на да описват и до ден сегашен за довечера, която е била една от най-вълнуващите в живота им. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР