Принц Уилям пристигна в Сингапур за церемонията за обявяването на

...
Принц Уилям пристигна в Сингапур за церемонията за обявяването на
Коментари Харесай

Принц Уилям пристигна в Сингапур за церемонията на наградите Ъртшот

Принц Уилям дойде в Сингапур за церемонията за оповестяването на носителите на годишните награди " Ъртшот ", които поддържат новатори в региона на околната среда, предлагащи решения за битка с климатичните промени и избавяне на планетата, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

За първи път събитието ще се състои в Азия. 

При идването на принца десетки хора, развяващи английски флагове, го посрещнаха с бурни възгласи. Уилям, който е на 41 години, се ръкува, раздаде подписи и си направи селфи с доста от присъстващите. 

" Фантастично е да се върна в Сингапур за тазгодишната гала за премиите " Ъртшот " след единадесет години ", сподели той в изказване при кацането си. " Смелата визия на Сингапур да бъде водач в региона на екологичните нововъведения дефинира стандарт, който другите би трябвало да следват ".

Последната аудиенция на английския престолонаследник Уилям в Сингапур беше през 2012 година Тогава го придружаваше брачната половинка му. Сега той е самичък, а фокусът на визитата са оценките " Ъртшот ", които неговата благотворителна фондация връчва от 2020 г.  Целта е да се насърчат новаторски решения и технологии в битката с световното стопляне и намаляване на въздействието му върху околната среда, напомня Асошиейтед прес. 

На церемонията във вторник, 7 ноември, Уилям ще разгласи петима спечелили, които ще получат по един милион английски лири (1,2 млн.  щатски долара) в поддръжка на плановете им.

Петнадесет финалисти от шест континента бяха избрани измежду 1300 номинирани тази година. Победители се дефинират в пет категории: запазване на природата, чист въздух, възобновяване на на океаните, елиминиране на отпадъците и климатични промени.

Церемонията за първи път ще се организира в Азия. Дебютните награди " Ъртшот " бяха връчени в Лондон през 2021 година, а миналата година лауреатите бяха оповестени в Бостън.

По време на четиридневната си аудиенция в Сингапур Уилям ще се срещне с президента и премиера на страната, оповестиха от Министерството на външните работи. Освен това престолонаследникът, който е разпален състезател, ще се качи и на лодка-дракон - гребането в нея е известен спорт в Сингапур и в доста елементи на света. Той ще се срещне и с локални хора, с цел да види по какъв начин организации работят за отбрана и възобновяване на планетата. 

От двореца " Кенсингтън " споделиха, че Сингапур е определен за хазаин на тазгодишната гала за премиите " Ъртшот " поради ролята му на " център за нововъведения " в Югоизточна Азия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР