Принц Уилям и съпругата му кръстиха новия британски полярен изследователски

...
Принц Уилям и съпругата му кръстиха новия британски полярен изследователски
Коментари Харесай

Принц Уилям и Кейт кръстиха полярен изследователски кораб на Дейвид Атънбъро

Принц Уилям и брачната половинка му кръстиха новия английски полярен проучвателен транспортен съд "Сър Дейвид Атънбъро " - доста по-подобаващо име от "Боути Макбоутфейс ", както сънародниците им избраха да се назовава той, заяви Ройтерс.

Хумористичното име беше най-популярното предложение в анкета от 2016 година Правителството обаче избра да уважи известния природоизследовател.

Името "Боути Макбоутфейс " за разтуха беше обещано на дребния жълт подводен проучвателен уред на кораба, който може да се движи на огромно разстояние под леда, с цел да събира данни.

На церемонията в корабостроителницата в Бъркънхед, където е издигнат гигантският ледоразбивач, херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън натисна жълто копче, с което задвижи лоста с бутилката шампанско и тя се разруши в кораба, както е традицията.
15
Принц Уилям произнесе къса тирада за значимостта на кораба за проучването на Арктика и Антарктида. След това предложения 93-годишния Атънбъро да се изкаже. Той призна, че това за него е допустимо най-голямата чест.
15
Изследователският транспортен съд "Сър Дейвид Атънбъро " е дълъг 129 м. Той може да минава през лед с дебелина 1 м със скорост 5,6 км/ч. На него могат да работят до 60 учени. Екипажът му е към 30 души.

Пробното му корабоплаване в северното полукълбо ще е от март следващата година. От октомври ще стартира работа към Британския антарктически институт.
15
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР