Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, посетиха

...
Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, посетиха
Коментари Харесай

Хари и Меган посетиха семейството на жертва от Ювалде

Принц Хари и брачната половинка му Меган, херцогинята на Съсекс, посетиха в събота град Ювалде, щата Тексас, и се срещнаха със фамилията на Ирма Гарсия - учителка, убита при стрелбата в началното учебно заведение " Роб ".


Гарсия, която е работила като учителка в продължение на 23 години, е един от 21 души - двама учители и 19 деца - убити от 18-годишен стрелец, който влиза в учебното заведение, въоръжен с пушка, и стартира да стреля през май 2022 година Два дни след гибелта ѝ брачният партньор ѝ Джо Гарсия умира от сърдечен удар.

Племенникът на Ирма Гарсия, Джон Мартинес, съобщи пред Си Ен Ен, че Хари и Меган са поддържали контакт със фамилията му след клането, за което министерството на правораздаването на Съединени американски щати и други организации са единомислещи, че е било съпроводено с пагубна реакция на правоохранителните органи.

" Беше толкоз красиво прекарване, те са толкоз благи и състрадателни, доста земни, скромни хора ", споделя Мартинес в SMS за Си Ен Ен.

" Беше някак изненадващо, тя [Меган] се обади на майка ми един инцидентен ден и ни заяви новината, че ще пристигна да посети децата и, несъмнено, ние доста се развълнувахме ", добави той.

Мартинес споделя, че двойката е разговаряла в детайли с децата на Ирма и Джо за проектите и задачите им за бъдещето.

Преди да си тръгнат, Меган изненадала майката на Мартинес с торта за рождения ѝ ден. Видео, споделено от Мартинес, демонстрира по какъв начин пеят " Честит рожден ден " на Клаудия Мартинес, сестрата на Ирма, която уточни, че това не е първата персонална среща на Хари и Меган със фамилията.

Меган посети Ювалде дни след стрелбата, където беше забелязана да слага цветя на спонтанен мемориал пред постройката на окръжния съд./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР