Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, особено

...
Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, особено
Коментари Харесай

Върховният командващ на НАТО: Приносът на България към Алианса е от решаващо значение, особено по отношение Черноморския регион и Източния фланг

Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, изключително по повод Черноморския район и Източния фланг. Това сподели Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин, който е на посещаване в България от през днешния ден до 8 март, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" България и Въоръжените сили на България играят изключителна значима роля ", добави той. " Ако не знаете, ген.Ефтимов към този момент заема почетната позиция " доайен " на Военния комитет на равнище началници на защитата в НАТО ", добави той.

Официалната част от визитата му стартира със среща с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов във ведомственото министерството. Във фокуса на диалозите сред двамата са били въпросити от съвместен интерес, свързани с процеса на отбранителното обмисляне на Алианса, реализиране на оперативна съгласуемост, вложения в груповата защитата и в планове с многонационално и общо финансиране, в които взе участие България.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин ще посети Военната академия " Г.С. Раковски " и Центъра за създаване, проучване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия в София, който е под методическото управление на Съюзното командване по трансформацията.

В рамките на визитата си военачалник Лавин ще се срещне с президента на Република България Румен Радев, с министър-председателя акад. Николай Денков, с министъра на защитата Тодор Тагарев и с Комисията по защита в Народното събрание, оповестиха от военното ведомство.

Очаквайте детайлности!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР