Прилагането на ваксината на АстраЗенека ще продължи у нас, но

...
Прилагането на ваксината на АстраЗенека ще продължи у нас, но
Коментари Харесай

Извънредно! Обявиха за кого ваксината на АстраЗенека е опа...

Прилагането на имунизацията на " АстраЗенека " ще продължи у нас, само че тя ще се ползва с нараснало внимание измежду дамите под 60 година, защото множеството случаи са точно в тази възрастова категория.
В България няма случай на записана нежелана реакция след сложена ваксина. Това съобщи шефът на Българската организация по медикаментите Богдан Кирилов след изключително съвещание, свикано от здравния министър Костадин Ангелов.

По-рано през днешния ден министър Ангелов свика изключително съвещание на Националния имунизационен щаб по отношение на информацията, изнесена от Европейската организация по медикаментите във връзка с оксфордската ваксина.

Ще се извърши спомагателен разбор. Комитетът за лекарствена сигурност към ЕМА удостоверява информацията, че съотношението изгода - риск е позитивно, съобщи Богдан Кирилов.

" Тези нежелани лекарствени реакции при " АстраЗенека " се следят при дами под 60-годишна възраст. Това се изяснява и с по-голямото приложение в тази възрастова група ", съобщи той.

" Ваксината да се ползва с нараснало внимание в тази възрастова група ", съобщи той, добавяйки че продуктът ще продължи да се слага у нас.

" След средата на месец април ще започва слагането на втората доза при лицата, на които е сложена първа доза. Решението на Ваксинационния щаб е да се съобрази с рекомендациите на ЕМА, направени въз основата на изчерпателен разбор ", съобщи той и добави:

" Прилагането на имунизацията ще продължи, като към една характерна група към дами под 60-годишна възраст имунизацията ще се ползва с нараснало внимание ".

По думите му дами под 60 години у нас ще бъдат обширно разпитвани преди имунизация дали използват хормонални контрацептиви, пушачи ли са, страдат ли от затлъстяване или хипертония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР