Прикрива ли МВР поредна атака над български граждани?Това пита общинският

...
Прикрива ли МВР поредна атака над български граждани?Това пита общинският
Коментари Харесай

Контрера: Нападенията от мигранти в центъра на София не спират

Прикрива ли Министерство на вътрешните работи поредна офанзива над български жители?

Това пита общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет Карлос Контрера органите на Министерство на вътрешните работи.

" Бях сигнализиран от симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, че в региона на Женския пазар на 13 декември вечерта няколко лица от арабски генезис са нападнали мъж и жена, български жители. В бюлетина на Столична дирекция на вътрешните работи това не е записано (колко удобно), а причинителите още не са открити и арестувани ", стартира описа за неприятната преживелица Контрера.

Той споделя историята на пострадалите в профила си във Facebook:

Лицето В. К., дружно жена си държат сергия на Женския пазар към този момент дълги години, като по този метод се прехранват и устоят многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят всекидневно от заран до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която сега се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта сред ул. „ Цар Симеон “ и бул. „ Стефан Стамболов “.

На 13 вечерта при затваряне на сергията, до момента в който мъжът придвижва стоката, лице от арабски генезис желае да пазари, само че дамата му изяснява, че към този момент е затворено. Лицето стартира да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ незабавно се притичва, с цел да я отбрани. Появяват се още 4 лица от арабски генезис и стартира битка, в която се включва и прочут на фамилията, инцидентно преминаващ през пазара. Жената  подава сигнал на 112, който е признат, само че дълго време не се появява полицейски автомобил и при появяването на автомобила арабите към този момент са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също по този начин са му снети писмени показания, продължава описа войводата.

Общинският консултант обаче е обезпокоен от обстоятелството освен за забавянето на реакцията от страна на полицията, само че и заради обстоятелството, че досега не се дава никаква публичност за случилото се. И съгласно него такава е ориста на още десетки сходни случаи, които са всекидневие за живеещите и работещи към невралгичните точки, в които са съсредоточени стоици незаконни мигранти в София.

Липсата на публичност в сходни случаи води две неща: първо жертвите се отхвърлят да подават сигнали, тъй като правдивост няма, а страната вместо да пази жителите, прикрива насилниците; второ - нарушителите се охрабряват да не престават с нападенията, тъй като няма санкции.

Граждани са алармирали общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация с молба да изиска информация за какво не са открити и арестувани незаконните мигранти, нападнали българското семейство.

Вероятно десетки или стотици сходни случаи остават скрити, а Министерство на вътрешните работи политкоректно ги прикрива в името на някаква подправена заблуда, че по този начин пази обществото. Аз обаче запитвам - по кое време ще има правдивост за жертвите, приключва своята обява във Facebook Карлос Контрера.

Общинският консултант от години се бори с казуса с незаконните мигранти. Негово е предлагането центровете за настаняване от отворен вид да бъдат изнесени от обитаемоте места, точно с цел да се ограничи опцията за сходни набези над български жители. За страдание, заради гореупоменатите аргументи, които възпират и Министерство на вътрешните работи да дава публичност на сходни случаи, и това предложение комфортно се „ замита под килима “. А напрежението ескалира.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР