Прикрита заплаха за отмъщение към певеца Руслан Мъйнов отправиха преди

...
Прикрита заплаха за отмъщение към певеца Руслан Мъйнов отправиха преди
Коментари Харесай

Украински журналист скочи срещу Руслан Мъйнов

Прикрита опасност за възмездие към артиста Руслан Мъйнов насочиха преди дни украински националисти. Повод е интерюто на родения в град Измаил бесарабски българин пред NOVA. В него Мъйнов обави, че украинците и руснаците са един народ, а отговорни за сегашната война са Съединени американски щати. Намекна и че нашите сънародници там са обект на умишлена дискриминация от украинските управляващи, написа " Уикенд ".

Подобни обвинявания насочат и всички намерено русофилски партии и организации у нас. За сметка на това десетки бесарабски българи дали изявленията по родните малките екрани не са споделили и дума за сходен напън.

Твърденията на артиста са видяни от известния украински публицист Александър Кобаленко, който следи интернационалното отразяване на войната в родината му. В своя публикация Кобаленко разгласи Мъйнов за съветски сътрудник подбудител.

“Руската агитация постоянно се е опитвала да употребява българският въпрос в Одеса и района, като част от своята антиукраинска активност. Култивирайки имитации и операции, съветските окупатори и марионетки дестабилизираха общественото състояние в района и се пробваха по всевъзможен метод да очернят украинските управляващи в подтекста на българския въпрос, а точно посредством преместване на разкази за нарушение на правата на българите. Такъв е и бесарабският българин Руслан Мъйнов, който в България популяризира по локалните малките екрани съветски опорни точки. Това е срам!”, написа Кобаленко.

В мненията под публикациите украинци дават надалеч не ласкави мнения за артиста и го приканват в никакъв случай повече да не се връща там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР