Приключващият управлението си министър-председател на Чехия Андрей Бабиш и избраният

...
Приключващият управлението си министър-председател на Чехия Андрей Бабиш и избраният
Коментари Харесай

Чешките политици загърбиха различията и подкрепиха план за подсилващи дози

Приключващият ръководството си министър-председател на Чехия Андрей Бабиш и определеният за идващ министър председател Петър Фиала оставиха настрани различията си и поддържаха самодейност за слагане на 1 милион подсилващи дози ваксини против COVID-19 за една седмица, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28754
Бабиш и Фиала утвърдиха проекта, разгласен от организацията " Лекари оказват помощ на Чехия ", която желае да помогне на намиращите се в мъчно състояние лечебни заведения.

" Пандемията не познава политически бариери ", сподели Бабиш за необикновеното за мнозина партньорство. " Има моменти, в които е належащо да демонстрираме обща воля ", съобщи Фиала.

Чехия отбелязва рекордно нарастване на заразявания с ковид. В четвъртък беше записано най-високото на ден равнище до момента - съвсем 28 000 случая. През последния седемдневен интервал беше регистрирана заболеваемост от 1230 нови случая на 100 000 души.

Вчера броят на пациентите с ковид в интензивните отделения надвиши 1000 за първи път от 14 април, а приетите в болница бяха общо 6394. Около 30 % от тях са получили две дози ваксина и управляващите се надяват, че подсилващата доза ще окаже въздействие на епидемиологичната конюнктура.

Почти 6,4 милиона души от 10,7 милионното население на Чехия са изцяло имунизирани. Над 826 000 са получили подсилващи дози.

Столицата Прага разгласи, че се отхвърля от новогодишната заря поради пандемията, съобщи ТАСС. " Това е обвързвано с разпространяването на ковид и ограниченията за ограничение на обществените контакти на жителите ", сподели представител на градската администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28754  Олаф Шолц поддържа наложителната имунизация против COVID-19 в Германия Олаф Шолц поддържа наложителната имунизация против COVID-19 в Германия  В Пазарджишко се регистрира нарастване на заболеваемостта от COVID-19 В Пазарджишко се регистрира нарастване на заболеваемостта от COVID-19  Българите от ЮАР ще бъдат сложени под карантина у нас Българите от ЮАР ще бъдат сложени под карантина у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР