Приключи второто заседание по делото за убийството на граничния полицай

...
Приключи второто заседание по делото за убийството на граничния полицай
Коментари Харесай

Турският съд отложи делото за убития български граничар Петър Бъчваров

Приключи второто съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров. Както и на предходното съвещание, на 12-ти октомври, в залата участва и вътрешният министър Калин Стоянов. За закононарушението са упрекнати двама братя - Енгин и Мустафа Ергуван. На днешното съвещание майката на убития български граничар Петър Бъчваров изиска посоченият за причинител Енгин Ергуван да я огледа в очите и да каже за какво е стрелял, само че той не го направи, оповестява.

Днес беше изслушан военнослужещият Рашко Рашков, патрулирал дружно с граничния служител на реда. Той описа, че двамата са видели дупка в граничната ограда и са насочили светлина към нея. Военният е попитал Петър Бъчваров дали, съгласно него, тя е нова, само че в този момент е проехтял изстрел и граничният служител на реда е паднал на земята. След това са последвали още доста изстрели от турската страна на оградата. Голяма част от патроните са попаднали и по служебната кола.
Именно служебният автомобил стана причина днешното съвещание да бъде отсрочено за февруари 2024 година Българската страна би трябвало да показа оценка за материалните вреди, макар че няма имуществени искания към двамата подсъдими.
Като част от обвиняването е посочено убийството на Петър Бъчваров и опита за ликвидиране на Рашко Рашков, по този начин и нанасянето на вреди по имущество на друга страна.

На съвещанието участва вътрешният министър Калин Стоянов дружно със зам.-директора на „ Гранична полиция ”. Те обявиха, че оценката бързо ще бъде изпратена до съда в Одрин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР