Приключи стратегията, която до момента е прилагана, да не отстояваме

...
Приключи стратегията, която до момента е прилагана, да не отстояваме
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Ние трябва да си спазим договора и да си плащаме задълженията в долари

" Приключи тактиката, която досега е прилагана, да не отстояваме интереса в диверсификацията на доставките на газ ", това съобщи пред Българска национална телевизия Радослав Рибарски, народен представител от Политическа партия, ръководител на комисията по енергетика.

По думите му България е изпълнила контракта, съгласно изискванията и това спиране на доставките на газ е неясно, поради клаузите в договора.

Поискани са уточнения по какъв начин да бъде осъществено заплащането, това двуетапно превалутиране по какъв начин подсигурява, че е спазено изискването в контракта доставчикът да получи заплащането непосредствено от своя клиент.

След правни съвещания е станало ясно, че това не подсигурява, че този метод на осъществена транзакция е действително привършване на заплащането, сподели Рибарски.

" Ние би трябвало да си спазим контракта и да си плащаме отговорностите в долари. Те са в долари и се превеждат в избраната договорна сметка. Условието е наложено едностранно. Не става въпрос за правила, имаме външнотърговски взаимоотношения, контракти, които са ясно избрани. Ние държим да бъде спазен договорът ", сподели още Рибарски.

Той съобщи, че всички страни си съблюдават договорите към този миг, следва заплащане и ще забележим дали методът към тях ще е същият.

" Към момента Европа се държи дружно, което е концепцията в такива моменти да има координирано идентичен отговор от всички страни ", сподели ръководителят на комисията по енергетика.

Рибарски сподели, че не му е известно да са направени действия към Арбитражен съд, само че най-вероятно ще се стигне и до там.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР