Приключи срокът за регистрацията на партиите и коалициите за местните

...
Приключи срокът за регистрацията на партиите и коалициите за местните
Коментари Харесай

ЦИК: На 16 септември изтича срокът, в който партии и коалициите могат да се регистрират в ОИК

Приключи срокът за регистрацията на партиите и обединенията за локалните избори. 64 партии и 8 обединения са подали заявки за присъединяване. От тях бяха почетени заявките на 59 партии, 7 обединения. Отказана е регистрацията на 5 партии и една коалиция, защото документите им не подхождаха на условията ни. Това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев по време на постоянна конференция, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Национално придвижване "Единство " и партия "Солидарност " броят на гласоподавателите, които поддържат регистрацията е по-малко от 2500. В ЦИК са постъпили общо 3 сигнала и 9 тъжби за нередности, стана ясно от думите му.

"На 16 септември изтича срокът, в който партии и локални обединения и инициативни комитети могат да се записват в общинските изборни комисии ", напомни Андреев.

Андреев сподели още, че на същата дата следва да бъдат оповестени цените на печатните и онлайн новинарските и доставчиците на онлайн новинарски услуги, като в този период би трябвало да ги дават на общинските изборни комисии, в случай че медиите са с районен обсег, а в случай че са с народен, на ЦИК и Сметната палата. За електронните медии срокът изтича на 26 септември.

„ Онези жители на държави-членки на Европейски Съюз, които дават отговор на условията за интензивно изборно право, могат да заявят да бъдат вписани в изборните описи и да упражнят правото си на глас. Изключението е само във връзка с тези жители, които на предходните избори са включени в изборните описи и те ще бъдат включени автоматизирано “, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР