Приключи съвместната информационна инициатива на Областен Информационен център – Силистра,

...
Приключи съвместната информационна инициатива на Областен Информационен център – Силистра,
Коментари Харесай

Партньорска информационна кампания в област Силистра

Приключи взаимната осведомителна самодейност на Областен Информационен център – Силистра, Национална работа за препоръки в земеделието (НССЗ) офис Силистра и Регионален експертно-консултантски и информативен център „Читалища“ – Силистра (РЕКИЦ).

В рамките на 2 седмици бяха извършени Изнесени приемни в дребни обитаеми места във всички общини в област Силистра на тематика „Европейските фондове – положителни практики и идни възможности“. Над 100 локални гости получиха безвъзмезден и улеснен достъп до информация, обвързвана с финансиране на планови хрумвания, както и до осведомителни материали с сполучливо осъществени планове от област Силистра.
Очаквано, максимален бе ползата към опциите за подкрепяне на аграрни стопанства и към идните подмерки по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година – 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ и 6.3 „Стартова помощ за развиването на дребни стопанства“, планувани да бъдат отворени до края на тази година. На откритите щандове бяха отправени запитвания за изискванията за кандидатстване и за размера на финансовата помощ. С по 25 000 евро ще бъдат подкрепени младите аграрни стопани за основаване и развиване на стопанства, а дребните аграрни стопанства ще бъдат финансирани с по 15 000 евро. Припомняме, че специалистите от НССЗ дават подробна информация по тези ограничения, съветват земеделските стопани за опциите и нужните документи, както и изготвят безвъзмездни планове на евентуалните претенденти.
В момента е отворен и Целеви банкет за планови оферти с капиталова стойност до 300 000 евро по Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Кандидатите могат да възнамеряват вложения, ориентирани към възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия. Чрез подмярката се подтиква по-добро потребление на факторите за произвеждане, въвеждане на нови артикули и възстановяване на качеството и сигурността на храните и тяхната проследяемост. Допустими за подкрепяне са действия, ориентирани към въвеждане на нови артикули, процеси и технологии, възстановяване на енергийната успеваемост, включително потребление на сила от ВЕИ за лично ползване, възстановяване на качеството и сигурността на храните и тяхната проследяемост, опазването на околната среда и стабилно и цифрово ръководство на процесите в производството. Крайният период за подаване на планови оферти е 17:30 часа на 17.08.2022 година
Експертите в осведомителните центрове не престават да дават настояща и навременна информация на всички заинтригувани гости намясто в офисите си в Силистра:
Областен информативен център – Силистра: ул. „Симеон Велики“ №49, постройка на Художествената изложба, вход към Кукления спектакъл, тел. 086 822 012;
Национална работа за препоръки в земеделието (НССЗ) офис Силистра: ул. „Хр. Смирненски“ № 2, ет 1, ст. 11 и 11А, тел. 086 820 306.
Областен информативен център – Силистра е част от националната мрежа от осведомителни центрове за разпространение на Eвропейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за ръководство на средствата от Европейски структурни и инвестиционни фондове. Центърът действа в границите на план на Община Силистра, финансиран по Оперативна стратегия „Добро управление“ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР