Приключи ремонтът на граничен пункт Изток“ на Дунав мост, откъдето

...
Приключи ремонтът на граничен пункт Изток“ на Дунав мост, откъдето
Коментари Харесай

Новият граничен пункт на Дунав мост отваря 20 години след първата копка

Приключи ремонтът на граничен пункт „ Изток “ на Дунав мост, откъдето влизат колите от Румъния. С откриването му се чака големите опашки от тежкотоварни камиони да намалеят двойно и да се постави завършек на тапите по границата.

Семейството на Станка Рукева постоянно пътува от Русе за Букурещ. Признават, че са привикнали да чакат в километрични тапи на Дунав мост. Имали са и фрапиращи случаи.

- Станка Рукева: „ Имали сме случаи и по през целия ден.

- Българска национална телевизия: По през целия ден сте чакали?

- Да, тъй като аз пътувам с микробус, отивам и се връщам, и през целия ден. “

Затова и водачите имат вяра новият пункт да облекчи трафика. Той е построен преди повече от 20 години, само че дълго време нямаше потребност от него поради слабото придвижване по Дунав мост. Когато България влезе в Европейския съюз, картината се промени радикално и в този момент пунктът „ Изток “ е подготвен да проработи, към този момент е с сменено осветяване, има и съвременни кабинки за чиновниците.
Галин Григоров – регионален шеф на Русе: „ Всичко по пункта е готово да действа, като изключим изходът, който се намира под моста. Предстои при оправянето на времето Агенция „ Пътна инфраструктура “ да приключи ремонтните действия и да направи най-сетне упования пробив. “
За да няма запушване на Дунав мост, е нужно и Румъния да отвори втори втори пункт в Гюргево.
Галин Григоров – регионален шеф на Русе: „ До момента, до момента в който се построи нов Дунав мост при Русе – Гюргево, до тогава проблемите постоянно ще ги има. “
Галин Григоров предвижда, че до 2 месеца пунктът ще отвори и най-накрая пустеещото с години оборудване ще проработи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР